Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Philip Yancey: Vaikuttaako rukous?

Philip Yancey

Vaikuttaako rukous?

Aikamedia (2008), 408 sivua

 

Philip YanceynVaikuttaako rukous?” ei ole rukouksia sisältävä kirja, ei kirkkojen perinteestä ammentava opas eikä liioin voimakkaaseen rukoustaisteluun kannustava puheenvuoro.

 

”Vaikuttaako rukous?” on toimittajan otteella kirjoitettu ja runsaaseen lähdemateriaaliin nojautuva pohdinta rukouksen vaikutuksesta jumalasuhteeseemme ja omaan itseemme.

 

Philip Yancey ei epäile rukouksen mahdollisuuksia eikä voimaa, mutta suhtautuu silti varsin kriittisesti kevyesti annettuihin lupauksiin rukouksella paranemisesta ja katteettoman toivon herättämisestä vakavasti sairaille tai heidän omaisilleen.

 

Kirjan kenties puhuttelevinta antia ovat hyvin laaditut kuvaukset eri puolilla maailmaa koetuista rukoustilanteista sekä kirjailijan haastattelemien ihmisten omakohtaiset kokemukset. Vaikka kaikki eivät parane, vaikka vastausta rukoukseen ei tunnu kuuluvan, niin Jumala on olemassa ja kuulee jopa kaikkein avuttomimmatkin rukouksemme.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

29.4.2009 klo 06:45:7
Paavo Mäkelä kirjoittaa

Tilaisuuksissa ja kirjoissa kerrotaan paljon siitä, miten Jumala on rukouksen kautta parantanut ihmisiä. Silti toiset väittävät ettei sellaista voi tapahtua. Kun en ole käynyt Australiassa ja itse sitä nähnyt, voisin samalla perusteella väittää, ettei sitä ole olemassakaan. Kaikki jutut ja tv-ohjelmat ovat joko keksisttyjä tai ovelasti lavastettuja.
Olettekeo te saaneet ketään tuollaista epäilijää koskaan muuttamaan mielipidettään? Minä en.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin