Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Petri Välimäki: Tartu elämään

Petri Välimäki

Tartu elämään

Kuva ja Sana, 158 sivua

 

Saarnaajan kirjan 1. luvusta löytyvät sanat: ”Ja minä halusin ottaa selville, mikä on tietoa ja viisautta, mikä taas mielettömyyttä ja typeryyttä. Mutta minä havaitsin, että tuulta vain tavoittelin. Sillä missä on paljon viisautta, siellä on paljon huolta, ja joka tietoa lisää, lisää tuskaa.” (Saarnaajan kirja 1:17-18)

 

Valtakunnallisen sanomalehden viikonloppunumerossa on enemmän tietoa kuin mitä tavallinen ihminen kykeni 1600-luvulla hankkimaan koko elämänsä aikana. Käytettävissämme oleva tieto kaksinkertaistuu viiden vuoden välein.

 

Kaikesta tiedosta ja kehityksestä huolimatta masennuksesta on tullut kansantauti. Elämän tarkoitus tuntuu olevan yhä useammalta hukassa. Kovin hyvin ei monilla mene myöskään itsetunnon ja itseluottamuksen kanssa. Saarnaajan kirja taitaa siis osua suorastaan naulankantaan!

 

Pastori, rehtori ja kysytty luennoija Petri Välimäki on kirjoittanut kirjan ”Tartu elämään”. Siinä hän haluaa auttaa masennuksen maahan painamia takaisin jaloilleen ja vaikeuksien kyykyttämiä uudelleen pystyyn.  Oman mitättömyytensä ja arvottomuutensa tunteissa värjötteleviä hän haluaa auttaa näkemään oman korvaamattoman arvonsa.

 

Olet arvokas. Elämälläsi on merkitys. Vaikka olisit pettynyt, väsynyt ja turhautunut, niin sinulla on ainutkertainen arvosi, vakuuttaa Petri Välimäki. Sanansa hän perustelee psykologian, elämänkokemuksen ja ennen kaikkea Raamatun totuuksilla.

 

Kirjan kannessa on lisäotsikko ”Suuntaviivoja elämän tarkoituksen kokemiseen, terveeseen itsetuntoon ja kutsumuksen löytämiseen”. Yhtä hyvin kanteen olisi voinut kirjoittaa vaikkapa sanat ”Lähde Petri Välimäen kanssa löytöretkelle rakentamaan ehjää ja tasapainoista suhdetta Jumalaan, lähimmäisiin ja omaan sisimpään”.  Ja mikä parasta, kirja vie lukijansa tuolle löytöretkelle turvallisesti rinnalla kulkien ja Jumalan lupausten varassa matkaa tehden.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin