Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Petri Välimäki: Lähellä ihmistä

Petri Välimäki

Lähellä ihmistä - Sielunhoidon opas

Uusi Tie (2007)

 

Jokainen auton omistaja tietää, että toimiakseen ajoneuvo tarvitsee huolenpitoa ja säännöllistä huoltamista. Samoin on meidän ihmisten kanssa. Mekin kaipaamme myös sisäisesti, sielumme osalta säännöllistä huoltoa ja pikkuvikojen korjausta, ennen kuin niistä kehittyy isoja ongelmia.

 

Paras elämämme huoltokirja on tietysti Raamattu. Ikuisesti voimassa oleva iankaikkisesti elämän takuumme on Jeesuksen sovitustyö Golgatan ristillä.

 

Elämän taipaleella tarvitsemme usein myös muita hyödyllisiä huolto-oppaita. Tällaisia ovat hyvät hengelliset ja sielunhoidolliset kirjat. Eräs tällainen on Petri Välimäen kirjoittama ”Lähellä ihmistä, Sielunhoidon opas”.

 

Kirja on kirjoitettu samaan aikaan ammattiauttajille ja aivan tavallisille, omasta ja läheistensä hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Kirja sopii mainiosti vaikkapa esirukous- tai sielunhoitotehtävissä vapaaehtoisena toimivan luettavaksi. Runsaat esimerkit ja aiheeseen liittyvät raamatunkohdat helpottavat lukemista ja avaavat asioita myös tavalliselle vierellä kulkijalle, joka haluaa tukea vaikeuksissa olevaa lähimmäistään.

 

”Lähellä ihmistä” toimii myös käsikirjana. Siitä voi perusteellisen sisällysluettelon avulla hakea vastauksia eteen nousseisiin kysymyksiin. Haavoittuneen tunne-elämän hoitaminen, erilaiset riippuvuudet, avioliitto, seksuaalisuus, vanhemmuus, itsetunnon ja identiteetin kriisit sekä tunne oman elämän tarkoituksettomuudesta ovat eräitä monista kirjassa käsiteltävistä aiheista.

 

Petri Välimäki on kirjoittanut jo aiemmin useita teoksia. Lisäksi hän on toiminut 15 vuoden ajan eri tavoin hädässä olevien auttajana. Hän on ollut Kriisipalvelun toiminnanjohtajana, kiertänyt ympäri Suomea luennoimassa ja vetämässä seminaareja, tehnyt radio-ohjelmia sekä työskennellyt Lahdessa Launeen seurakunnan pastorina.

 

Huhtikuun 2007 alusta Petri Välimäki on toiminut Perheniemen evankelisen kansanopiston rehtorina. Hänen tarkempi esittelynsä löytyy opiston sivuilta osoitteesta .Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

26.5.2009 klo 15:49:47
Salme Kaikusalo kirjoittaa

Kirja on todella monipuolinen ja paljon tietoa antava. Sopii myös jokamiehen psykologian oppikirjaksi.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin