Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Petri Hiltunen: Kuin salaman leimahdus

Petri Hiltunen

Kuin salaman leimahdus

Jeesus tulee takaisin

Perussanoma (2007)

 

Viime vuosina on kustannettu useita kirjoja ja jopa tehty elokuvia, joiden perusjuoni on seuraava: eräänä hetkenä miljoonittain ihmisiä katoaa salaperäisellä tavalla. Monista liikenteessä viilettävistä autoista häviävät kuljettajat, joistain lentokoneista lentokapteenit, työpaikoilta katoaa työntekijöitä ja niin edelleen.

 

On tapahtunut tempaus. Valvovat kristityt on temmattu pilviin Herraansa vastaan. Vain valvomattomat, epäpuhtaat ja uskosta osattomat ovat jääneet maailmaan, joka muuttuu kaaoksen, kärsimyksen ja vainojen temmellyskentäksi.

 

Mitä Raamattu opettaa tässä tällaisesta tempauksesta? Uskoivatko ensimmäisten vuosisatojen kristityt tällaiseen? Miten, missä ja koska oppi tempauksesta on syntynyt ja lähtenyt leviämään?

 

Teologian tohtori Petri Hiltusta voi hyvällä syyllä sanoa tässä asiassa ilon pilaajaksi. Hän ei nimittäin usko, että kunnon kristityt pääsevät kuin koira veräjästä tulevia vainoja pakoon. Petri Hiltunen kertoo tempausopin synnystä dokumenttien avulla ja tietojensa taustat huolellisesti näkyviin kirjaten. Nuo tapahtumat löytyvät yllättävän läheltä meidän aikaamme.

 

Miksi oppi tempauksesta on levinnyt niin nopeasti? Petri Hiltunen sanoo syyksi sen, että ajatus vainoja pakoon pääsevästä seurakunnasta tuntuu houkuttelevalta. Lisäksi tempaus tarjoaa mainioita aineksia jännittäville romaaneille ja elokuville.

 

Petri Hiltunen ei suinkaan ole ainoa, joka ei jaksa innostua ajatukseen tempauksesta ja Jeesuksen kahdesta uudelleen tulemisesta. Muun muassa David Pawson, joka on varmasti hyvin tuttu esimerkiksi :n katselijoille, suhtautuu myös perin epäillen ajatukseen tempauksesta sellaisena, kuin miten sitä nykyään yleisesti opetetaan.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

8.5.2012 klo 18:34:44
Jukke kirjoittaa

Tämä kirja muutti käsitykseni lopun ajoista ja tempaamisopista. En juurikaan ollut kiinnostunut lopunajoista. Olin nähnyt Left behind elokuvia ja kuullut opetusta tempaamisesta. Tässä kirjassa varsin kattavasti käydään läpi tuon opin olemattomia perusteita, jotka eivät kestä Raamatun valossa. Oppi perustuu jonkun pienen tytön näkyyn, jonka pari tyyppiä pääti lyödä rahoiksi.

Onhan se lohdullista ajatella, että "En minä vaan ne muut" joutuvat elämään vainot ja ahdistuksen. Raamatun lohdullinen viesti on kuitenkin, että meistä pidetään vainoissakin huolta, niin kuin arkissa oli turvapaikka Nooalle ja hänen perheilleen ahdinkojen keskellä. Viimeisen pasuunan soidessa Kristus palaa kirkkaudessa. Ei salaisesti vaan näyttävästi.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin