Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Peter Halldorf: Sielun juuri

Peter Halldorf

Sielun juuri

Kirjapaja

 

Hengellisillä isillä ja äideillä on aina ollut tärkeä merkitys. Meidän länsimaisessa ja perin rationaalisessa uskossamme erämaaisät, ohjaajavanhukset ja hengelliset pylväät tuntuvat kuitenkin hieman vierailta ja kummallisilta. Mitä annettavaa näillä autiomaan luolissa tai pylväiden päissä vuosikymmenet asuneilla voi olla tämän ajan vauhdikkaalle hengellisyydelle?

 

Ehkäpä vastaus löytyy jälleen jo kysymyksestä. Olisikohan niin, että juuri nyt kiihkeän ”kaikki minulle tässä ja nyt heti” –kulttuurin keskellä me todella tarvitsemme Jumalan valaisemaa kurkistusta omaan sisimpäämme?

 

Eräs tällaisille omaan sisimpään tehtäville matkoille houkutteleva henkilö on ruotsalainen kirjailija, pastori ja opettaja Peter Halldorf.


Ruotsalainen teologi, pappi ja kirjailija Peter Halldorf vie lukijansa matkalle, jonka päämäärä on ihmisen sisimmässä. Vaellusreitti kulkee Euroopan äärilaidoilta autiomaahan ja kirjailijan omaan yrttitarhaan; alkukirkon erämaaisien hiljaisista oivalluksista nykyihmisen levottomuuteen. Missä kuljemmekin, kaipaus on sama: miten pääsemme lähemmäksi Jumalaa ja omaa itseämme? Miten meistä tulee se, miksi meidät on tarkoitettu. Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä, sanoo Herra. Mitä tämä tarkoittaa?

 

Lue Peter Halldorfin haastattelu Sana-lehdessä .

Lue Peter Halldorfin ajatuksia rukouksesta .Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin