Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Peter Halldorf: Kaipaatko täyteyttä Hengen sen?

Peter Halldorf

Kaipaatko täyteyttä Hengen sen?

Aikamedia (2004)

 

Hengellisillä isillä ja äideillä on aina ollut tärkeä merkitys. Meidän länsimaisessa ja perin rationaalisessa uskossamme erämaaisät, ohjaajavanhukset ja hengelliset pylväät tuntuvat kuitenkin hieman vierailta ja kummallisilta. Mitä annettavaa näillä autiomaan luolissa tai pylväiden päissä vuosikymmenet asuneilla voi olla tämän ajan vauhdikkaalle hengellisyydelle?

 

Ehkäpä vastaus löytyy jälleen jo kysymyksestä. Olisikohan niin, että juuri nyt kiihkeän ”kaikki minulle tässä ja nyt heti” –kulttuurin keskellä me todella tarvitsemme Jumalan valaisemaa kurkistusta omaan sisimpäämme?

 

Eräs tällaisille omaan sisimpään tehtäville matkoille houkutteleva henkilö on ruotsalainen kirjailija, pastori ja opettaja Peter Halldorf.

 

Kaipaatko täyteyttä Hengen sen on Peter Halldorfin merkittävin teos. Tässä syvällisessä ja johdonmukaisessa kirjassaan hän nostaa esiin Pyhän Hengen työn ja merkityksen mm. kasteessa, pelastuksessa ja johdatuksessa. Pyhän Hengen osuus Jeesuksen elämässä on saanut kirjassa keskeisen ja tärkeän osuuden. Kirja on eräänlainen Pyhän Hengen merkityksen ja työn perusteos, erinomainen oppikirja aiheesta kiinnostuneelle.

 

Lue Peter Halldorfin haastattelu Sana-lehdessä .

Lue Peter Halldorfin ajatuksia rukouksestaKommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin