Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pertti Repo: Minä olen - Mietiskelyjä Mooseksen matkassa

Pertti Repo

Minä olen - Mietiskelyjä Mooseksen matkassa

Suomen Lähetysseura, 67 sivua

 

Jokainen kirja on matka. Se voi olla matka omaan sisimpäämme tai vaikkapa omien tunteittemme ja asenteittemme parempaan tuntemiseen. Kirja voi olla matka myös uusiin oivalluksiin, löytöihin tai jännittävä nojatuolimatka sinne, mihin emme oikeasti voi tai uskalla matkustaa.

 

Pertti Revon kirja ”Minä olen” on jo kokonsa puolesta matkantekijän teos. Näppärän kokoinen kirja mahtuu mukaan matkalle kuin matkalle.

 

Kannen alaotsikko ”Mietiskelyjä Mooseksen matkassa” kertoo kirjan luonteen. Alussa Pertti Repo esittelee matkasuunnitelman sekä matkaseurueen jyhkeimmän hahmon Mooseksen. Kun alkumuodollisuudet on näin hoidettu, yhteinen matka voi alkaa. Kirjan lukija saa taivaltaa neljän viikon ajan Pertti Revon opastamana sekä päivittäisten tekstien kautta Mooseksen elämästä oppien ja lukemaansa sulatellen.

 

Mietiskelyä ja syventelyä helpottamaan Pertti Repo antaa kirjan alussa vinkkejä eläytymisestä ja tekstin äärellä viipyilemisestä. Jokaisen päivittäisen luvun alussa kerrotaan, mihin raamatunkohtaan päivämatka mietiskelyineen perustuu. Lopussa on kyseisiin pohdintoihin sopiva lyhyt rukous.

 

Pieni ”Minä olen” vie lukijansa suurelle ja koskettavalle matkalle hiljentymisen, rauhoittumisen ja hengellisten löytöjen maailmaan. Kirja tarjoaa hyvät lähtökohdat henkilökohtaisen kilvoittelulle ja yksityiselle hiljaisuuden retriitille omassa rukouskammiossa tai vaikkapa luonnon keskellä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

30.5.2009 klo 20:12:25
Pirkko Koivula kirjoittaa

Pini matkakirja on hyvä kumppani elämän mittaiselle matkalle. Mooseksen jyhkeä hahmo tuntuu Pertti Revon kuvaamana turvalliselta matkaseuralaiselta.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin