Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Sartola:Pyhä Sota Pyhästä Maasta

Pekka Sartola

Pyhä Sota Pyhästä Maasta

Ajanteos, 375 sivua

 

Parhaan suomalaisen kristillisen kirjailijan tittelin vuonna 2009 voittanut Pekka Sartola on kirjoittanut Lähi-idän ja Israelin tilanteesta ison pinon tietokirjoja ja vauhdikkaita romaaneja.

 

Myös hänen uusin kirja ”Pyhä Sota Pyhästä Maasta” vie lukijansa Lähi-itään tutkimaan toden teolla, mistä tässä jo 3500 vuotta jatkuneessa taistelussa on perimmältään kysymys.

 

Aihetta selvitellessään kirja käy läpi juutalaisten ja Pyhän maan historiaa. Myös juutalaisiin kohdistuneiden vainojen ja heitä kohtaan islamilaisissa maissa tunnetun silmittömän vihan taustat ja muodot selvitellään perusteellisesti.

 

Pekka Sartola on erittäin sujuva ja taitava kirjoittaja. Niinpä tässäkin kirjassa on kerrontaa elävöittämässä hänelle tyypillisiä hyvin vauhdikkaita tositapahtumien romaanimaisia kuvauksia.

 

 Paitsi vauhdikas Pekka Sartola on myös hyvin sitkeä ja perusteellinen. Hänellä on ilmiömäinen kyky kaivaa esille asioita, joiden luulisi olevan punaleimaisia eli salaisiksi julistettuja ja kassakaappien kätköihin haudattuja.

 

Omat mielipiteensä Pekka Sartola nostaa kirjassa esille selkeästi mutta samalla varsin maltillisesti. Enempään ei ole tarvettakaan, sillä kirjaan on koottu niin valtava määrä sitaatteja, dokumentteja, puheiden tekstejä, karttoja ja muuta vastaavaa, että ne puhuvat, - tai suorastaan huutavat jo sellaisinaan, mistä Israelin ja sen naapurien taistelussa on kysymys. Kirja soveltuukin erittäin hyvin Israeliin liittyvien kysymysten hakuteokseksi, jota myös tasapuolisuuteen ja tosiasioihin perustuvaan uutisointiin pyrkivän median edustajien kannattaisi lukea.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

11.11.2009 klo 09:40:38
Jorma Arotie kirjoittaa

Pyhä Sota Pyhästä maasta

Pieni kansa suurten ympäristökansojen jatkuvassa puristuksessa vuosituhansien ajan.
Näin voisi luonnehtia Israelin kansan kohtaloita yleiskuvassa, jonka Pekka Sartola on tiivistänyt
kirjaansa Pyhästä maasta.Kenen pyhä sota milloinkin on kyseessä riippuu intresseistä.
Kirjan yksityiskohtainen tietomäärä on hengästyttävä. Yli 3000 vuoden tapahtumien taustat ja keskeiset vaikuttajat on saatu pieneen tilaan jäsennetysti ja tarkasti.
Viimeisen 200 vuoden Israelin valtion muotoutumisen ja juutalaisen kansan kohtaloiden sisältö on järkyttävä. Antisemitismin todellisuus on ulottanut lonkeronsa valtiollisiin koneistoihin ja kulttuuriin niin Euroopan kuin Venäjänkin alueilla. Natsisaksan yhteydet ääri-islamisteihin suunnitelmallisen juutalaisvainon toteuttamiseksi jatkuen arabivaltioiden sotapolitiikalla, tulee monipuolisesti kuvatuksi kirjan luvuissa. Yllätyksiä lukijalle on luvassa.
Aineiston valtava määrä on pakottanut tiivistämään monia asiakokonaisuuksia, mutta siitä on seurannut se hyöty, että kokonaiskuva tulee selväksi eikä sirpaloidu niinkuin mammuttiaiheissa usein tapahtuu.
Punainen lanka selvästi näyttää olevan ettei Israelia saisi olla olemassa missään. Mitä se taas kertoo tästä maailmasta jääköön lukijan pääteltäväksi.
Kristittynä sain itse uutta potkua rukoilla ja tukea tätä merkittävää kansaa Jumalan Sanan kehotuksesta entistä enemmän. Tuleekohan sitä päivää, että ihmiskunta katsoisi peiliin ja löytäisi oman ruman kuvansa sen sijaan, että syytää Juutalaisia maailman kaikesta pahuudesta.
Kiitos Pekka Sartolalle merkittävästä kirjasta.

Jorma Arotie

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin