Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Sartola: Top Secret

Pekka Sartola

Top Secret

Ajanteos (2008), 165 sivua

 

Kristillisen kirjallisuuden piirissä on kaksi nimeä, jotka herättävät voimakkaita intohimoja. Nimet ovat Jeesus ja Israel. Kummankin kohdalla ennakkoasenteet ovat usein niin voimakkaita, että ne torjuvat tosiasiat ja perustelut.

 

Pekka Sartolan tuoreen kirjan ”Top Secret” myötä otan esille nimen Israel. Kirja, jonka nimi suomennettuna on ”Huippusalaista”, vie lukijansa Lähi-idän terrorin, vakoilun ja tiedustelun maailmaan tavalla, johon meillä ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta.

 

Värittyneiden otsikoiden ja asenteellisten raporttien sijasta kirja tarjoaa selkeitä faktoja, arkistotietoja, kuvia, taulukoita ja analyysejä, jotka ovat enemmän kuin terveellistä luettavaa Israelin ja sen naapurien tilanteesta kiinnostuneille.

 

”Top Secret” alkaa tositapahtumaan liittyvällä vauhdikkaalla ja yksityiskohtaisella kertomuksella. Seuraavaksi tutustutaan Lähi-idän merkittävimpiin terroristiorganisaatioihin, joita on valtaisa joukko. Kolmannessa osassa käydään läpi saman alueen turvallisuus- ja terrorisminvastaiset organisaatiot. Sitten ovat vuorossa terroristin profiilin piirtäminen, menetelmiin ja välineisiin tutustuminen sekä taustojen selvittely.

 

Lopuksi Sartola vielä kertoo vauhdikkaalla tavallaan muutamista terrorismin vastaisen sodan tapahtumista. Kirja päättyy vankkaan ja vakuuttavaan lähdeluetteloon ja alan sanastoon.

 

”Top Secret” on vähän käsiteltyjen mutta tärkeiden asioiden käsikirja. Toivottavasti se löytää tiensä myös lehdistön, radion ja television toimittajien kirjahyllyihin.

 

Pekka Sartola on tuottelias kirjailija. Hän on julkaissut Lähi-idän ja erityisesti Israelin tilanteesta useita kirjoja. Osa niistä on ollut tietoteoksia osa tosiasioihin perustuvia vauhdikkaita romaaneja.

 

Miehen laajat tiedot ja sujuva kynä on nyt havaittu myös maamme rajojen ulkopuolella. Pekka Sartolan kirjat ovat ansaitusti löytämässä tiensä myös ulkomaisten kustantajien valikoimiin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin