Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Sartola: Minä käsken sinua Goog!

Pekka Sartola

Minä käsken sinua Goog!

Ajanteos, 2016


 

Mikä on Googin sota? Entä Psalmin 83 sota? Mitkä Lähi-idän maat tulevat näiden myötä tuhoutumaan? Mikä tulee olemaan Euroopan unionin osuus? Miten ja miksi nykyinen paavi kosiskelee islamia? Ketkä kansainvälisesti tunnetut kristityt johtajat ovat Krislamin myötä valmistelemassa tietä yhdelle ja kaikille yhteiselle maailmanuskonnolle? Miten vihamielisten naapurien ja satojen tuhansien ohjusten ympäröimä Israel selviytyy?

 

Tällaisia mielenkiintoisia ja erittäin ajankohtaisia kysymyksiä riittää loputtomasti. Niihin vastauksia etsiessään Pekka Sartola ei liity maailmanlopun saarnaajien ja profetioilla ihmisiä pelottelevien saarnamiesten joukkoon. Hän valitsee viiteryhmänsä aivan muualta.

 

Maailman eturivin tiedemiehet ovat jo vuosikymmenten ajan tarkkailleet poliittisia kriisejä, aseteknologian kehitystä, ilmaston muutosta, sodanuhkia ja kansainvälisiä jännitteitä. He ovat eri tavoin pyrkineen kokoamaan tietoa kaikista niistä erilaisista kehitysmalleista, joiden lopputuloksena ihmiskunta kykenee tuhoamaan itsensä.

 

Tulevaisuuden tutkijoiden joukossa on ollut nobelisteja, arvostettuja politiikan ja talouden asiantuntijoita, sotilaallisen- ja tiedustelupuolen veteraaneja, ydintekniikan, joukkotuhoaseiden, luonnonkatastrofien ja sääilmiöiden tuntijoita. Uuden kirjansa myötä tähän joukkoon voidaan liittää myös Lähi-idän kriisien eturivin asiantuntijamme Pekka Sartola.

 

On kuitenkin eräs asia, jossa Pekka Rastola eroaa edellä luetellusta joukosta. Muiden tulevaisuuden tutkailijoiden tarkkailulistoilta löytyy sääilmiöitä, meriveden kohoamisia, ilmastonmuutosta, sotateknologiaa, poliittisia valtapyrkimyksiä, talouskehitystä, häikäilemätöntä riistoa ja muuta vastaavaa.

 

Kaikki tuo on myös Pekka Sartolalla työkalupakissaan. Sen lisäksi hänellä on myös vankka Raamatun tuntemus, jonka kautta hän osaa tarkastella ajankohtaisia tapahtumia. Hänen toteaa, että jos Raamatun noin 740 profetiasta, on jo noin 600 toteutunut, niin meillä ei ole syytä epäillä, etteivätkö myös nuo jäljellä olevat noin 140 tulisi toteutumaan samalla tarkkuudella.

 

Kirjansa viimeisillä sivuilla Pekka Sartola sanoo karistavansa harteiltaan ennustajan kyseenalaisen viitan. Hän sanoo tyytyvänsä tutkivan journalistin rooliin. Kirjallaan hän haluaa antaa tietoja, joiden avulla jokainen voi muodostaa selkeämmän kuvan Lähi-idän mutkikkaasta kokonaisuudesta. Eikä yksin Lähi-idän, sillä nyt liikkeelle lähteneet voimat ovat niin suuria ja arvaamattomia, että niiden synnyttämät tsunamit tulevat yltämään koko Euroopan alueelle ja jopa paljon kauemmaksi.

 

Pekka Sartolalla on terävä kynä. Teksti on helposti luettavaa ja mukaansa tempaavaa. Vaikka hän on vuosien saatossa kirjoittanut useita kirjoja, jotka sivuavat tässä kirjassa käsiteltyjä teemoja, tekstissä ei ole rahtuakaan uudelleen lämmitetyn makua. Maailman tapahtumat etenevät kiihtyvällä vauhdilla, joten päivitettävää ja täysin uutta tietoa kertyy koko ajan.

 

Uusia tuoreita näkökulmia asioihin tuovat luvut, joissa käsitellään juutalaisten juhlien merkitystä lopun ajan tapahtumien näkökulmasta. Myös laaja osuu siitä, mitä juutalaiset rabbin näistä kysymyksistä ajattelevat, on kiinnostavaa luettavaa. Tämän ajankohtaisemmaksi ja jopa pelottavan tarkasti ajan hermolla olevaksi mikään kirja tuskin voi enää tulla.

 

----- 

 

Arvostelu perustuu ennalta luettavaksi saamaani käsikirjoitukseen. Kirja ilmestyy syksyn aikana, todennäköisimmin lokakuun alkupuolella. Enemmän tieto kirjasta sekä ennakkotilausmahdollisuuden löytydät kustantajan sivuilta:

 

 

(652)

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin