Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Sartola: Millenium - Tuhat rauhan vuotta

Pekka Sartola

Millennium - Tuhat rauhan vuotta

Ajanteos (2007)

 

Kirjassaan ”Millennium, Tuhat rauhan vuotta” Pekka Sartola tarttuu kristikuntaa jakavaan kysymykseen tuhatvuotisesta valtakunnasta. Mitkä ovat sen raamatulliset perusteet ja mitä se voisi merkitä käytännössä?

 

”Millennium” on tuttua Pekka Sartolaa. Kirja alkaa jaksolla, jossa Lähi Idän tapahtumat vyöryvät eteenpäin jännittävinä ja mukaansa tempaavina kuin parhaassakin jännitys- tai toimintaromaanissa. Jännitys Israelin ja sen naapurien välillä kärjistyy. Sota puhkeaa. Perinteisten aseiden lisäksi käytössä ovat atomiaseet. Kokonasia kaupunkeja katoaa kartalta, Assuanin pato tuhoutuu, Suezin kanava tukkeutuu vuosiksi. Israel voittaa sodan. Vihamieliset naapurit on lyöty perusteellisesti.

 

Seuraa pitkä rauhan jakso. Sen aikana Israel tuudittautuu väärään turvallisuuden tunteeseen, sillä lopun aikojen suurin taistelu, Gogin sota on vielä käymättä.

 

Pekka Sartolan kirjoissa on valtava määrä tiukkaa asiatietoa, joka tarjoillaan elävästi ja perustellaan dokumentein. Niinpä tämäkin hänen kirjansa on taattua tavaraa, vauhdikas, perusteellinen ja rohkeasti myös arkoja asioita sanoiksi pukeva.

 

Kirjassa käydään läpi messiasennustukset, Vanhan testamentin profetiat, Seurakunnan asema Jumalan suunnitelmassa, Israelin kadonneet sukukunnat, kolmannen ja neljännen temppelin rakentaminen sekä runsaasti muita teemaan liittyviä asioita. Myös erilaiset myytit Torinon käärinliinasta Graalin maljaan ja juutalaisten salatieteeseen Kabbalaan asti perataan kirjassa auki.

 

Olitpa tuhatvuotisesta valtakunnasta mitä mieltä tahansa, niin tämän kirjan parissa et taatusti pitkästy! Lisäksi opit Lähi Idän tilanteesta ja Israelista paljon sellaisia tosiasioita, joita uutislähetyksissä ja lehdissä ei jostain syystä tavata kertoa.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

11.5.2009 klo 18:12:11
make kirjoittaa

Olen aina ollut kiinnostunut eskatologiasta, mitä tämäkin teos erittäin ansiokkaasti käsittelee. Tästä teoksesta näkyy selvästi, että Sartola on perehtynyt huolellisesti ja perusteellisesti aiheeseen. Tämä teos kuuluu ehdottomasti lopun aikoja käsittelevien kirjojen parhaimmistoon.
Tästä teoksesta saa tietoa laajemminkin esim. Lähi Idästä. Tuhatvuotinen valtakunta avautuu lukijalle helposti ymmärrettävällä ja todella realistisella tavalla.
Sartolan tyyli kirjoittaa on myös mukaansa tempaavaa, se ikäänkuin imaisee lukijan tapahtumien keskipisteeseen.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin