Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Sartola: Islam, ystävä vai vihollinen

Pekka Sartola

Islam, ystävä vai vihollinen

Ajanteos (2006)

 

Pekka Sartola on tuottelias ja mukaansa tempaavasti kirjoittava kirjailija. Hän on kirjoittanut Israelista ja juutalaisista ahkerasti sekä tietoteoksia että romaaneja. Tarkat taustatiedot, alueen kulttuurien hallinta, lähteiden runsas käyttö ja myös niiden tunnollinen maininta vakuuttavat lukijan.

 

Sartolan kirjoista lukija löytää tavattoman määrän sellaista tietoa, jota meidän Israeliin nihkeästi tai suorastaan vihamielisesti suhtautuvissa tiedotusvälineissämme ei ole tapana kertoa. Tässä mielessä kirjat ”Islam, ystävä vai vihollinen”, ”Totuutena valhe” sekä ”Jaakobin ahdistus” ovat erittäin hyödyllistä ja silmiä avaavaa luettavaa.

 

Sartolan romaanit ”Al Aqsa” ja ”Scorpion suunitelma” painivat vauhdikkuudessaan, yksityiskohtien ja tekniikan uskottavuudessaan sekä ajan hermolla olemisessaan samassa sarjassa kuin esimerkiksi suositut jännityksen mestarit Ilkka Remes, Tom Clancy ja Robert Ludlum.

 

Jonkun suuren kustantajan tallissa Pekka Sartola olisi jo pitkään ollut laajasti luettu suurten painosten kirjailija.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin