Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Saarainen: Herra Kädelläsi

Pekka Saarainen (toim.)

Herra Kädelläsi

Minerva (2007)

 

"Herra Kädelläsi" on kristillinen lahjakirja, isotekstinen, kauniita suuria kuvia sisältävä ja vanhoihin tuttuihin teksteihin tukeutuva. Tämän tapaisia lahjakirjoja on kaupoissa tarjolla melkoinen määrä.

 

Suurikokoisten kuvitettujen lahjakirjojen kohdalla huomaan olevani perin isänmaallinen. Mielestäni suomalaisten virsien, runojen ja jopa Raamatun jakeiden kuvittamiseen meille suomalaisille sopivat parhaiten kotoiset maisemat, kukat ja luonnon yksityiskohdat.  Monikansallisten yhteispainatuksena tehtävien kirjojen kansainvälinen kuvitus vieraine näkymineen ja tunnelmineen jättää jotenkin ulkopuolisemmaksi.

 

Pekka Saaraisen kokoama ”Herra kädelläsi” on puhtaaksiviljelty kristillinen lahjakirja. Aarne ja Taneli Laaksosen luontoaiheiset ja supisuomalaiset kuvat ovat kauniita.  Virsikirjasta, Raamatusta ja vanhoista kauniista runoista lainatut jakeet ja säkeet ovat kirjan teemaan sopivia.

 

Isotekstinen ”Herra kädelläsi” on sopiva lahja hänelle, jolle on vaikeaa ostaa lahjaa. Tai hänelle, joka ei enää jaksa lukea pitkiä tekstejä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin