Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Reinikainen: Darwin vai älykäs suunnitelma

Pekka Reinikainen,

Darwin vai älykäs suunnitelma,

Uusi Tie, 2011

 

Ihmiskunta on kuolemassa vääjäämättömän rappeutumisen seurauksena sukupuuttoon. Sairauksien ja perinnöllisten vaivojen määrä kasvaa sukupolvi sukupolvelta. Niinpä meille käy kuin koirille, joista monet rodut on jo jalostettu elinkelvottomiksi.

 

Siinä eräs hätkähdyttävä yksityiskohta, jonka avulla Pekka Reinikainen puolustaa älykästä suunnitelmaa ja torjuu tiukasti sattumaan ja miljardien vuosien kehitykseen perustuvat selitysmallit.

 

Kun tämän 104 -sivuisen pehmeäkantisen kirjan ottaa käteensä ja lukee muutaman sivun, mieleen nousevat 1960- ja 1970-luvun pamfletit eli kiistakirjoitukset. Niillä otettiin tuolloin kärkevästi kantaa monenlaisiin ajassa velloneisiin asioihin.  Pitemmälle edetessä kunnioitus Pekka Reinikaisen valtavaa tietomäärää kohtaan kasvaa kasvamistaan. Samalla ajatus kaiken takana olevasta älykkäästä suunnitelmasta alkaa näyttää ainoalta vaihtoehdolta. Jumalaan kaiken luojana ja hänen älykkääseen suunnitelmaansa uskominen alkaa tuntua monin verroin helpommalta kuin tukeutuminen tieteisuskoon ja alkuliemestä sattumalta syntyneeseen elämään ja ihmiseen.

 

Kirja on uskoa vahvistava ja rohkaiseva tietopaketti jokaiselle Raamattuun Jumalan pyhänä sanana uskovalle. Evoluutioteoriaan ja darwinismiin taipuvaiselle kirja tarjoaa haasteita ja kysymyksiä, joihin tieteellä ja ateisteilla ei ole vastauksia. Pekka Reinikainen osoittaa, että sekä Jumalan että evoluution kohdalla liikutaan uskomisen eikä tietämisen alueella. Samalla hän kaivaa esille valtavan määrän asioita, jotka näyttävät sulkevan pois kehitysopin ainoana totuutena pidetyt näkemykset. Jäljelle jää siinä tapauksessa vain älykäs suunnitelma eli Jumala kaiken luojana.

 

Kirjaa voi lukea hyvin monella tavalla, sillä pienessäkin kirjassa voi olla sisäkkäin monta erilaista kirjaa.

 

Kirjan sivuilla voi seurata maailman ja elämän synnystä tiedemaailmassa käytyä keskustelua, jossa on hyväksytty vain yksi ainoa totuus. Darwinismia arvostelleet on haluttu vaientaa ja sysätä syrjään akateemisista ympyröistä. Tästä huolimatta kritiikki tätä virallista ja Jumalan kokonaan pois sulkevaa ateistista selitysmallia kohtaan on koko ajan kasvamassa. Yhä useammat aiemmin ehdottomina totuuksina pidetyt yksityiskohdat on jouduttu uudemman tutkimuksen tuloksena arvioimaan uudelleen.

 

Kirjaa voi lukea myös mahtavana tietopakettina. Vaatimattomaan sivumäärään on onnisuttu kirjoittamaan valtava määrä tietoa ihmisestä, soluista, elämän mekanismeista ja koko siitä maailmankaikkeudesta, jossa me elämme. Pekka Reinikainen ei ole vain koonnut paljon tietoa. Hän on osannut rytmittää ja jaotella sen helposti luettavalla ja johdonmukaisella tavalla. Niinpä kirja on samalla mainio luonnontieteen, lääketieteen ja solututkimuksen tietopankki. Lopussa on varsin laaja luettelo lähteistä, joista tiedot on kerätty. Se vahvistaa sisällön uskottavuutta. Asialla on paljon lukenut jalaajasti näitä kysymyksiä tutkinut mies ja akateemisesti koulutettu lääkäri.

 

Pekka Reinikainen nostaa kirjassa esille monia hätkähdyttäviä asioita. Hän kertoo sanottavansa tarkasti tutkimustuloksilla perustellen, miten ihmiskunta tulee hitaan rappeutumisen kautta väistämättä kuolemaan sukupuuttoon. Synkkien sävyjen lisäksi Reinikainen käyttää kirjassaan myös kirkkaita värejä. Kun hän esimerkiksi kuvailee veden merkitystä elämän mahdollistajana ja maapallon ainutlaatuista asemaa aurinkokunnassa ja koko linnunradassa, tiukkaa asiaa sisältävien rivien väleistä kaikuu runollinen ja innostunut kiitollisuus kaiken Luojaa kohtaan.

 

”Darwin vai älykäs suunnitelma” on kirja, jonka lukeminen on yhtä tärkeää uskovalle kuin epäilijällekin. Kunnon pamfletin tavoin se haastaa keskustelemaan ja ottamaan kantaa.  Jumala vai ”sokea kelloseppä”?  Älykäs suunnitelma vai silkkaa sattumaa?  

 

Kirjansa loppusanoissa Pekka Reinikainen toteaa:

”Nykyisen tieteen valossa ei voida enää sanoa: ’Jumalan olemassaoloa ei voi todistaa’. Paavali totesi tämän jo Roomalaiskirjeessä: ’Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä’. 

Paavali totesi 1. luvun lopussa, mitä järkyttäviä seurauksia on, jos tälle asialle ollaan sokeita. Kun katsoo ympärilleen, huomaa, että Paavali kuvaa nykyistä yhteiskuntaamme. On tullut aika avata silmät ja uskoa Jeesuksen tavoin Raamatun luomiskertomukseen.”

Edellä olevan sitaatin luotettavuuden ja merkityksen voit testata lukemalla itse sitä edeltävät 97 sivua.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

4.11.2014 klo 20:08:52
Loogikko kirjoittaa

Reinikainen kaiketi uskoo,että maailma luotiin 6 x 24 tunnissa noin 6000 vuotta sitten:No 6x24 tunnin luomisen tekee mahdottomaksi yksin antiikin ihmisten tuntema ns. Niniven vakio,joka näyttää muinaisten ihmisten seuranneen tähtitaivasta kymmeniä tuhansia vuosia:
Niiniven vakiossa (N) on meidän desimaalin järjestelmässämme 15 numroa ja näin N = 195 955 200 000 000. Avaruusinsinööri Maurice Chatelaine selvitti, että tämä N luku vastasi hyvin tarkalleen 2268 miljoonaa päivää ja 86400 sekuntia: 24 x 60 x 60 = 84600. Joten N = 2 268 000 000 x 86400.
Chatelaine huomasi myös, että 2268 miljoonaa päivää ovat 240 prekessiojaksoa (25920 v) jossa kussakin on juuri 9 450 000 päivää ja 84600 sekuntia. N = 240 x 9 450 000 x 86 400.
Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä . http://www.artivision.fr/docs/niniang.htm

Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa.3.7.2014 klo 11:04:50
Jebe kirjoittaa

Pekka on entinen ateisti, joka huomasi evoluutioteorian paikkansa pitävyyden hataruuden. Niin päin asia meni.2.3.2014 klo 17:38:59
Andreas kirjoittaa

Kirja on kuin jehovantodistajien käsikirjasta._ Voi olla, että hänkin on huomannut monta kertaa, kuinka väärässä hän on, mutta sitä on vaikea kääntyä takaisin, jos on vuosikausia saarnannut älykkäästä suunnittelijasta. Siinä menettää uskottavuutensa

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin