Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pekka Lindqvist: Tätä on kristinusko, Synti

Pekka Lindqvist

Synti

Perussanoma, 170 sivua

 

Uusi kirjasarja ”Tätä on kristinusko” pyrkii kertomaan, millaista kristinusko oli kaikkein varhaisimmassa vaiheessaan. Silloin, kun ei vielä ollut kristillistä kirkkoa, ei paavia eikä Lutheria.

 

Kirjoissa kurkotetaan jopa vielä kauemmaksi, juutalaisuuden ja Vanhan testamentin kautta alkukielien sanojen merkityksistä ammentaen aina käsiteiden perimmäisiin merkityksiin saakka. Tämä kaikki tehdään samaan aikaan tieteen keinoin ja kristinuskon lähtökohdista.

 

Sarjan ensimmäisen teoksen ”Synti” on kirjoittanut juutalaisuuden ja Vanhan testamentin asiantuntijan tohtori Pekka Lindqvist.

 

Synnin käsite ja siitä saarnaaminen ovat – tai ainakin niiden pitäisi olla - yhä mukana kristinuskon keskiössä. Synti lyö uupumatta kiilaa ihmisen ja Jumalan välille, rikkoo ihmissuhteita ja tuhoaa elämää. Ilman syntiä ei tarvita armoa. Missä synti on tullut suureksi, siellä armo on tullut ylenpalttiseksi.

 

Kirjassa tarkastellaan syntiä aivan alusta eli maailman luomisesta ja syntiinlankeemuksesta alkaen. Samalla tarkastellaan sen ilmaisemiseen Raamatun kirjoissa käytettyjä sanoja. Vähemmän rakkaallakin lapsella on monia nimiä. Vanhasta testamentista vaelletaan juutalaisuuden kautta Uuden testamentin aikaan ja synnin osalta vaikeasti selitettäviin Raamatun kohtiin.

 

Kirja ”Synti” ei ole aiheensa takia kevyttä eikä tieteellisestä otteestaan johtuen kaikin osin helppoakaan luettavaa. Aikana, jona synnistä saarnataan kovin säästeliäästi, kirjalla on varmasti tärkeä sanomansa annettavanaan yhtä hyvin Sanan julistajille kuin kuulijoillekin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin