Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Päivi Rinne: Tästä poikki

Päivi Rinne

Tästä poikki

Aikamedia, 288 sivua

 

Jimmy ”Hurma” Huhtala päätti jo viisivuotiaana, että isona hänestä tulee rikollinen. Niin myös kävi.

 

Päivi Rinteen kirjassa ”Tästä poikki” lukija pääsee seuraamaan tavallisen perheen pojan luisumista päihteiden, väkivallan ja rikosten syövereihin. Se, mikä alkoi omenavarkauksina, koulukiusaamisena, salaa tupakoimisena ja valehtelemisena, vei Jimmy ”Hurma” Huhtalan vääjäämättä kovien huumeiden, rikollisuuden ja vankilareissujen maailmaan.

 

Kirjan lukeminen on rankka mutta samalla hyvin mielenkiintoinen kokemus. Päähenkilö Hurma on erinomainen kertoja. Päivi Rinne puolestaan on osannut koota kaiken hyvin eläväksi kokonaisuudeksi. Kirjassa ovat samaan aikaan läsnä kaksi erilaista maailmaa: poikamainen ja näennäisen reipas seikkailunhalu sekä pahuuden toivoton ja pimeä maailma. Viimeksi mainitusta selviytyäkseen Hurma etsii yhä kovempia kokemuksia, rajumpia tempauksia ja vahvempia huumeita.

 

Tällä tarinalla on onnellinen loppu. Äidin ja monien muiden rukouksiin vastattiin. Hurma sai kohdata hänet, joka on kaikkea pimeyttä, vihaa, epätoivoa, ja jopa kuolemaakin voimakkaampi. Entisestä narkomaanista, juoposta ja poliisien väkivaltaisesta vakioasiakkaasta tuli evankeliumin julistaja. Erityisen lähellä Hurman sydäntä ovat ne, jotka yhä kamppailevat niissä kahleissa, joista hän itse on saanut Jeesuksen avulla vapautua.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.8.2010 klo 09:26:47
Kiirjaa selaillut kirjoittaa

Jimmyn tarina olis hyvä saada elokuvaksi, jolla olis ehkä evankeliumin kannalta vahva merkitys ja ennen kaikkea voima niille, jotka kärsivät samoista ongelmista kuin Jimmykin on ymmärtämättömyyttään aiheuttanut, mutta selvinnyt kaikesta.

Muutaman sivun kerkesin lukea ja huomasin tarinan olleen tosi rajua. Tunnen Jimmyn erään vuoden Joosua-aktiossa ollessani.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin