Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Päivi Rinne: Sateet lähetä

Päivi Rinne

Sateet lähetä

Aikamedia (2007)

 

”Ei ole mitään paikallisseurakunnan veroista silloin kun se toimii oikein. Sen kauneus on sanoinkuvaamaton. Sen voima on henkeäsalpaava. Sen mahdollisuudet ovat rajattomat. Se lohduttaa surevia ja parantaa särkyneitä yhteisöllisyyden avulla. Se rakentaa siltoja etsiville ja tarjoaa totuuden hämmentyneille. Se antaa voimavaroja puutteessa oleville ja avaa sylinsä unohdetuille, sorretuille ja pettyneille. Se murtaa riippuvuuksien kahleet, vapauttaa ahdistuneet ja tarjoaa hyväksymistä tästä maailmasta syrjäytyneille. Mikä tahansa onkaan inhimillisen kärsimyksen suuruus, seurakunnalla on suurempi voima parantaa ja eheyttää.”

 

Tuo lainaus on Bill Hybellsin kirjasta ”Rohkea johtajuus”. Teksti nousi elävänä mieleeni, kun luin Päivi Rinteen kirjoittaman kirjan ”Sateet lähetä”. Teksti kun voisi olla kirjoitettu Seinäjoen helluntaiseurakunnasta.

 

”Sateet lähetä” kertoo siitä kasvusta ja niistä löydöistä, joita Seinäjoen helluntaiseurakunta on saanut kokea. Kuusisataajäsenisen seurakunnan pastoripariskunnaksi saapuivat vuonna 1989 Martti ja Marjatta Kallionpää. Alkoi voimakkaan kasvun ja uudistumisen aika. Nyt yli tuhatjäsenisen ja monin verroin laajemman joukon tilaisuuksillaan tavoittavan seurakunnan vaikutukset yltävät koko Suomeen ja jopa maamme rajojen ulkopuolelle.

 

Mitä tapahtui? Kuinka yksi seurakunta voi kasvaa ja vahvistua samaan aikaan, kun muualla murehditaan jäsenkatoa, kirkosta eroamista ja toiminnan taantumista?

 

”Sateet lähetä” pyrkii antamaan vastauksen tähän kysymykseen. Seinäjokelainen toimittaja ja kirjailija Päivi Rinne on koonnut kirjansa materiaalin laajoin haastatteluin ja käyttämällä tukena seurakunnassa tehtyjä tutkimuksia sekä syventymällä mahtavaan määrään taustamateriaalia. Tuloksena on jokaisen seurakunnan johtajan, työntekijän ja aktiiviseurakuntalaisen kannalta erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen kirja.

 

Seinäjoen helluntaiseurakunta on halunnut panna löytönsä kierrätykseen. Kirjassa kerrotaan yksityiskohtaisesti ja peittelemättä myös asioita, jotka missä tahansa yrityksessä julistettaisiin välittömästi liikesalaisuuksiksi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin