Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Päivi Rinne: Nauru pidentää isää

Päivi Rinne,

Nauru pidentää isää,

Aikamedia, 2016

 

Kirjan koko olemusta hyvin kuvaavassa ja kaikin puolin onnistuneessa kannessa on lisäteksti ”Tuokiokuvia Seppo Rajamäen elämästä”. Ja näitä tuokiokuvia riittää ja niihin mahtuu paljon. Sairaalasta kotiin kuolemaan lähetetyn pienen pojan taival Lapuan lakeuksilta helluntaivaikuttajaksi, saarnamieheksi ja kustannustalon kirjojen ja lehtien markkinoijaksi on ollut täynnä vaikeuksia, kuoppia ja töyssyjä. Kuinka sillä polulla on voinut löytyä se iloinen nauru, josta tuli miehelle eräänlainen tavaramerkki?

 

Päivi Rinne on kirjoittanut isästään sujuvan, hauskoja tilanteita ja oivaltavia sukkeluuksia tarjoavan henkilökuvan. Ajoittain ei voi olla aivan varma, onko lukemassa hauskaa huumorikirjaa vai vakavasti otettavaa kuvausta helluntailaisen saarnamiehen toiminnasta.

 

Yksi asia ainakin tulee lukijalle pian selväksi: Helluntailaisuus, julistaminen ja Jeesuksesta kertominen eivät välttämättä ole niin totista touhua, kuin monet tuntuvat luulevan. Valloittava nauru ja tunteiden koko kirjo mahtuvat hyvin mukaan myös silloin, kun ollaan Herran asialla. Joskus se työ voi olla raskasta ja uuvuttavaa, mutta ei koskaan tylsää.  Ei ainakaan Seppo Rajamäen ollessa asialla.

 

Määritelmä ”Tuokiokuvia Seppo Rajamäen elämästä” osuu naulankantaan. Vaikka kirjaa lukisi aluksi kuin maistellen luvun sieltä ja toisen täältä, niin aina tarjolla on jokin hauska ja uskomattomia käänteitä tarjoava episodi. Kirjahan ei edes voisi olla pönäkkä elämänkerta, sillä vaikka kansien väliin mahtuu kymmeniä vuosia elettyä elämää, niin yksin Herra tietää, mitä muuta on vielä tulevina päivinä luvassa Seppo Rajamäen polun varrelle.

 

 

Yhteenveto:

Kristillisillä elämänkerroilla samoin kuin tällaisilla ”tuokiokuvilla” on tärkeä tehtävä. Lukija löytää niistä paljon sellaista, joka sivuaa myös hänen omia elämäntilanteitaan. Lukijaa rohkaisevat kertomukset siitä, miten kirjan esittelemä henkilö on Jumalaan avulla ja Jeesuksen armoon turvautuen selviytynyt ylivoimaisiltakin tuntuneista vaikeuksista. Voisiko tämä Jeesus olla vastaus myös minun kysymyksiini ja taisteluihini?

 

 

Teksti, selkeys, ulkoasu   ****

Sisältö, sanoma  ****

 

(664)


 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

12.7.2018 klo 14:11:33
Kiitollinen kirjoittaa

Kiitos aivan loistavasta kirjasta! Päivillä on valtava taito käyttää suomen kieltä rikkaasti tuoden pienillä sanan käänteillä huumorin lisäksi avarat näköalat tilanteisiin ja taustoihin. Kirjan ahmii yhdellä kertaa, sitä vain ei voi lopettaa! Kyllä nyt on naurettu ikää vuosia eteenpäin ja koskettavia hetkiä luettu läpi kyynelten. Kirjani lähtee lukukierrokselle ystävilleni! Taivaan Isän runsasta siunausta niin isälle kuin tyttärelle ja kaikille kirjan lukijoille!😊

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin