Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Päivi Niemi: Itsetunnon rakennuspalikoita

Päivi Niemi

Itsetunnon rakennuspalikoita

Päivä, 144 sivua

 

Päivi Niemi on kirjoittanut itsetunnosta mielenkiintoisen kirjan. Sen nimi on ”Itsetunnon rakennuspalikoita”. Noita palikoita kirjassa esitellään viisi kappaletta. Mutta kuten kaikessa rakentamisessa, myös itsetunnon kohdalla on ennen rakennuspuuhiin ryhtymistä saatava aikaan pitävä ja luotettava perustus.

 

Päivi Niemen kirjassa pohjakartoitukseen sekä pehmeiden paikkojen tunnistamiseen ja paaluttamiseen käytetään sivuista suurin osa. Ensin lukija perehdytetään itsetunnon tuntomerkkeihin ja merkitykseen. Sitten käydään selkeällä ja konkreettisella tavalla läpi yhdeksän sellaista seikkaa, jotka nakertavat itsetuntoa.

 

Kun nämä uhat on kartoitettu, kerrotaan millaisista vääristä osoitteista ihmisillä on taipumus hakea heikolle itsetunnolleen tukea tai naamioita. Listaan on löytynyt peräti 13 kohti käyvää ja suorasukaista alalukua.

 

Vasta tämän jälkeen seuraa luku: ”Kierre poikki ja eteenpäin”. Vuorossa ovat kirjan nimessä mainitut itsetunnon rakennuspalikat, kaikkiaan viisi kappaletta.

 

Kaikesta huomaa, että Päivi Niemi on kokenut paljon ja käynyt omassa elämässään läpi rankkoja asioita.

 

Kun Päivillä on tämän lisäksi vuosikymmenen verran kokemusta sielunhoitajana ja kouluttajana, niin ei ole ihme, että ”Itsetunnon rakennuspalikoita” on erittäin selkeä ja puhutteleva kirja. Sillä on tärkeää ja samalla rohkaisevaa sanottavaa kaikille lasten vanhemmille sekä tietysti myös – ikään katsomatta - jokaiselle heikosta itsetunnosta kärsivälle.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

28.4.2009 klo 02:39:49
Kimmo kirjoittaa

Jos tämän päivän pintaliitäjä ja kulisseja rakentava ihminen ei vielä tiedä mitä itsensä kohtaaminen tarkoittaa niin tätä kirjaa lukiessa asia tulee hyvin selväksi.Tämän kirjan sanoma tekee kipeää mutta se on ainoa tie kohti elämisen arvoista elämää.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin