Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Olli Valtonen: Kaikki kääntyy hyväksi

Olli Valtonen

Kaikki kääntyy hyväksi

Kirjapaja (2006)

 

”Yhteyteen ei riitä vain elävä Jumala. Minunkin täytyy olla olemassa. Suuri kysymys ei kuulu, onko Jumala olemassa, vaan olenko minä olemassa”.

 

Ongelmana kirjassa ”Kaikki kääntyy hyväksi” on se että me kaikki olemme tavalla tai toisella eksyneitä. Me olemme hukassa itseltämme. Monet meistä elävät koko elämänsä tajuamatta tätä. Jos yhteys omaan sisimpään on kateissa, myös yhteys Jumalaan, tuhlaajapoikia ja tyttäriä avosylin odottavaan rakastavaan isään on silloin hukassa. 

 

Olli Valtonen näkee kertomuksen tuhlaajapojasta vastakertomuksena Raamatun alussa olevalle kertomukselle paratiisista karkottamisesta. Me haluamme edelleen piiloutua Jumalalta, eksyä omille teillemme, koska me näemme Jumalan ankarana ja kostonhimoisena syntisten vihaajana. Kirjoittaja vakuuttaa Jumalan olevan tuhlaajapojan isä, joka vain odottaa saadakseen sulkea kateissa olleen lapsensa uudelleen syliinsä.

 

Kirja käsittelee sielun pelastusta, kilvoitusta ja monia muita "kaanankielisiä" ilmaisuja uudella ja raikkaalla tavalla. ”Kaikki kääntyy hyväksi”, jota kirjoittaja pitää kenties tärkeimpänä kirjanaan, avaa mielenkiintoisia näkymiä sisimpäämme ja jumalasuhteeseemme.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

30.11.2014 klo 00:06:44
kirjoittaa

Monen ongelma, kuten Ollinkin (sikäli kuin kristityn foorumiin voi luottaa) , on se että kaikki halutaan selittää sen tiedon varassa mikä meillä nyt on. Ikäänkuin me tietäisimme kaikki nekin Jumalan salaisuudet joita Jeesuksen uhrikuolemaan sisältyy. Emme me ymmärrä kaikkea kaikesta ja siihen on tyytyminen. Raamattu kuitenkin kertoo meille kaiken olennaisen minkä ihminen pystyy ymmärtämään. On kyse nöyrästä uskon asenteesta joka kyllä tulee huomaamaan että Raamattu on totta, jos vain ihminen ala kuvittelemaan liikoja omasta ymmärryksestään. Jesaja 55: 8-9 9 "Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne".3.1.2013 klo 17:03:25
Totuus esille kirjoittaa

Olen lukenut Valtosen tätä kirjaa jonkun verran. Kauhistuin kun siellä oli Jeesuksen ristinkuolemalle muu merkitys kuin mitä Raamattu kertoo. Valtonen kirjoittaa ettei Jeesuksen tarvinnut kuolla meidän syntiemme sovitukseksi vaan Jeesus kuoli ristillä kun hän oli niin empaattinen. Ao. linkissä on samaa mistä kirjoitan.
http://www.kristitynfoorumi.fi/kaikkikaantyy.html

Tässä kohdin ihmettelen eniten miten tämä voi toteutua ilman, että nähdään Jeesus uhrikaritsana ja syntien Sovittajana. Kuitenkin juuri ajatuksen uhrista Valtonen kieltää useammassa kohdin kirjaa. Jeesus tuli kertomaan, että väärät teot saadaan anteeksi. Ja tämä on myös muka Paavalin julistama evankeliumi.

Ei tämä Valtosen väite ole yksinään vaarallinen. Se tekee siitä vaarallisen, että kirja voi houkutella mystiikkaan minkä merkitys on kasvussa. Mystiikka on Saatanan juoni jolloin muka kaikien uskontojen kautta voisi päästä taivaaseen ja mystiikan kautta löytää itsensä. Alla yksi linkki mystiikkaan.
http://www.scribd.com/doc/116141716/Erottautumisen-Aika-Kuinka-mystiikka-yhdistaa-kristittyja-maailman-uskontoihin

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin