Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Olivia Warburton: Olet ajatuksissani

Olivia Warburton, (toim.)

Olet ajatuksissani

SLEY-kirjat (2006)

 

Tässä näyttää käyvän tällä kerralla niin, että käsiteltävät kirjat pienenevät kuin se kuuluisa pyy maailmanlopun edellä. Ja tottahan se on. Tänään maailmanloppu on kiistatta vuorokautta lähempänä kuin eilen. Ottakaamme siis epäröimättä esille todella pieni kirja.

 

Päivi Karri on suomentanut englantilaisesta alkuteoksesta ”Thinking of You” pienoisen kirjasen  ”Olet ajatuksissani”. Hieman postikorttiakin pienempi kirja on kovissa kansissa. Takakanteen on painettu 1 Korinttilaiskirjeen 13. luvun 13. jae: ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.”

 

Kirjan kerrotaan sisältävän Toivon, rohkaisun ja elämänmyönteisyyden sanoja, lohdutuksen ja rinnalla kulkemisen sanoja. Kirja haluaa antaa viestin: Olet ajatuksissani.

 

Kirja sisältää kauniita maisemakuvia. Niiden lomaan on väljästi taittaen sijoitettu kirjan teemaan sopivia tunnettujen ja vähän tuntemattomampienkin henkilöiden mietelmiä ja raamatunlauseita.

 

Kirja on postikortti ja kukkakimppu, jotain millä rohkaista ja ilahduttaa ystävää, ottaa osaa hänen iloonsa tai suruunsa, kulkea kappaleen matkaa toisen rinnalla. Kun tilanne on sellainen, ettei sanoja löydy tai niitä ei edes tarvita, tällaiset pienet kirjaset kuvineen ja helmien lailla loistavine pikku teksteineen sanovat kaiken oleellisen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin