Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Ole Hallesby: Hänen siipiensä suojassa

Ole Hallesby

Hänen siipiensä suojassa

Perussanoma (2007). 211 sivua.

 

Pohjoismaiden huomattavimpiin kristillisiin opettajiin kuuluneen Ole Hallesbyn ulkoasultaan varsin vaatimaton ”Hänen siipiensä suojassa” on monella tavalla kiehtova kirja.

 

Kyseessä on varsin vanha teos, joka on julkaistu ensimmäisen kerran jo vuonna 1931 Norjassa. Vaikka suurin osa Hallesbyn kymmenien kirjojen tuotannosta on käännetty jo vuosikymmeniä sitten suomeksi, niin tämä hänen keoksensa ilmestyi suomaksi vasta viime vuoden puolella.

 

Ole Hallesbyn alkuperäiset saatesanat kirjan alussa on päivätty keväälle 1931. Niiden perässä on hänen poikansa 40 vuotta isänsä kuoleman jälkeen eli vuonna 2001 kirjoittama kiitos kirjan uudesta laitoksesta ja kääntämisestä englanniksi. Me puolestamme voimme kiittää Raimo Mäkelää ja Perussanomaa siitä, että kirja on vihdoin julkaistu myös suomeksi.

 

”Hänen siipiensä suojassa” on vanha kunnon hartauskirja, rohkeasti lukijaansa puhutteleva ja Raamatun teksteistä voimansa ammentava.

 

Kirjan hieman vanhahtavat äänenpainot ja lauserakenteet herättävät varttuneemmissa lukijoissa varmasti mukavia nostalgisia tuntemuksia. Toisaalta juuri tuossa kiireettömässä vanhahtavuudessa on jotain sellaista lempeän isällistä tai jopa isoisällistä turvallisuutta, jota meidän ajassamme on kovin niukasti.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin