Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Niilo Rauhala: Kirkkailla vesillä - Sanoja sydämeltäni

Niilo Rauhala

Kirkkailla vesillä - sanoja sydämeltäni

Kirjapaja (2008), 80 sivua

 

Niilo Rauhala on kirjoittanut runsaasti virsiä ja hengellisiä lauluja. Esimerkiksi nykyisessä virsikirjassa on peräti kolmetoista hänen kirjoittamaansa virttä.

 

Niilo Rauhala on julkaissut yli kaksikymmentä runoteosta. Tuorein niistä on saanut nimen ”Kirkkailla vesillä -Sanoja sydämeltäni”.

 

Tämän kirjan rakenne on mielenkiintoinen. Niilo Rauhala on koonnut siihen kahdeksan kirjoittamaansa virttä sekä viisi muuta lauluaan. Näistä muodostuu kokonaisuus, eräänlainen runko, joka seurailee ihmisen elämänkaarta syntymästä elämän ehtoolle saakka.

 

Tämän virsien ja laulujen muodostaman rungon yhteyteen Niilo Rauhala on kirjoittanut samoja teemoja pohtivia tekstejään. Niissä lukija löytää elämän kirkkaat ja tummat sävyt, uskon, toivon ja Jumalan rakkauden.

 

Niilo Rauhala kirjoittaa lämmöllä ja vuosikymmenien mittaisesta laajasta elämänkokemuksestaan ammentaen.

 

Kemissä pappina ja sairaalasielunhoitajana toimineen Niilo Rauhalan kirjan kuvat kertovat Lapin näkymistä ja vuodenaikojen vaihtelusta. Reijo Nenosen ja Aarre Rinteen kuvien levolliset tunnelmat myötäilevät onnistuneella tavalla kirjan vakaata ja turvallista tekstiä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin