Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Nicky Gumbel: Alfa-kurssin kirjasarja

Nicky Gumbel

Alfa-kurssin kirjasarja

Päivä

 

Alfa-kurssin kirjasarja on uudistunut. Mutta ennenkuin käymme sitä tutkimaan, on paikallaan käyttää hetki kirjasarjan taustojen avaamiseen:

 

Raamattu on maailman kaikkien aikojen luetuin, useimmille kielille käännetty, ihmiskuntaan vahvimmin vaikuttanut kirja. Viidenkymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana Raamattuja on painettu yli 4 miljardia kappaletta. Mikään muu kirja ei ole päässyt lähellekään samaa.

 

Myös Jumalan sanan innoittamina syntyneiden kirjojen joukosta voidaan varsin helposti seuloa painosmäärien ja käännösten kärkijoukko. Meidän aikamme kirjoista siihen joukkoon voitaneen nimetä Alfa-kurssin ympärille ja tueksi kirjoittamat ja ympäri maailmaa levinneet kirjat, joista on Suomessa jälleen julkaistu uudet päivitetyt laitokset.

 

Alfa-kurssin juuret yltävät Englannin anglikaanisessa kirkossa 1970-luvulle. Nykyisen muotonsa sille antoi Holy Trinity Brompton seurakunnan nykyinen kirkkoherra Nicky Gumbel.  Runsaassa vuosikymmenessä kurssi on levinnyt kautta maapallon. Alfa-kursseja järjestetään jo yli 160 maassa ja kurssin käyneiden ihmisten määrä on jo pitkällä yli kuudentoista miljoonan hengen.

 

Alfa-kurssista on ollut moneksi. On syntynyt erityiset kurssit mm. nuorille, oipiskelijoille, vankiloihin, työpaikoille, miehille ja aviopareille. Kiinassa viranomaiset ovat ottaneet käyttöön aviopari-Alfat pyrkiessään tukemaan perhe-elämää ja avioliittoja. Kurssien erikoistumisen myötä on tarvittu myös yhä uusia erikoistuneita kurssikirjoja ja ohjaajien oppaita.

 

Alfa-kurssin kirjoissa on sama mutkattoman lähestymisen ja kunnioittavan kuuntelemisen ilmapiiri, joka on tehnyt Alfa-kurssista niin suositun. ”Alfa, Hyvä kysymys”” on hauska, helppolukuinen ja käytännöllinen johdatus kristillisen uskon keskeisiin asioihin. Se on eräänlainen perusteos myös koko Alfa-kurssia ajatellen. ”Selitä miksi” tarttuu rohkeasti, raamatullisesti ja lukijaansa kunnioittavalla tavalla vaikeisiin kysymyksiin kuten kärsimykseen, muihin uskontoihin, New Age ilmiöihin, homoseksuaalisuuteen, tieteen ja kristinuskon jännitteeseen ja Pyhään kolminaisuuteen. Erilaisilla ja erikokoisilla työkirjoilla tuetaan sekä kurssien vetäjiä että niille osallistuvia. Nuorille ja opiskelijoille on oma eritysmateriaaliinsa.

 

Mainion sarjan viimeisenä kannattaa vielä mainita Alfa-kurssin jatkoksi tarkoitettu kirja ”Tämä on elämää!” Kurssin jälkeenhän palataan keskelle elämää. Siinä vaihessa näkyy Alfa-kursseihin sisältyvä kasvun ihme. Moni on tullut kurssille epäillen tai suorastaan epäluuloisena, mutta jatkaa elämäänsä kurssin jälkeen monellatavalla uudistuneena, vahvistuneena ja henkilökohtaisen suhteen Vapahtajaansa löytäneenä. Kuin ylimääräisenä bonuksena kurssilta on samalla kertynyt uusia hyviä ystäviä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin