Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Nicky Cruz: Paha paholainen

Nicky Cruz

Paha paholainen

Kuva ja Sana, 2013

 

Tämä kirja on kovaa ja ankaraa puhetta, joka ei kaikkia miellytä. Saatana ei olekaan jokin mielikuvituksen tuote vaan edelleenkin kirkon, seurakuntien ja kaikkien Jeesuksen seuraajien perivihollinen. Persoonallinen paha sekä hänen demoninsa ovat totta. Meneillään on hengellinen sodankäynti, jossa jokainen joutuu valitsemaan puolensa. Tuon valinnan perusteella jokaista meitä odottaa joko taivas tai helvetti.

 

Siinä joitain tämän kirjan väkevistä terveisistä. Jos kirjoittaja olisi joku pullamössökristitty tai turvallisessa keskiluokkaisessa kodissa ja seurakunnassa kasvanut evankelista, kaikelle voisi olkaansa kohauttaen tuhahdella. Mutta, kun kirjan on kirjoittanut Puerto Ricon noituuden ja voodoon keskellä kasvanut ja sittemmin New Yorkissa pahamaineisen Mau-mau-jengin johtajana riehunut Nicky Cruz, lukijalle jää vain kaksi vaihtoehtoa. Sitä lukiessa voi joko pikkusormeaan sievistellen ojentaen kohottaa kahvikuppiaan ja kulmakarvojaan ja siirtyä seuraavaan kirjaan. Tai voi pysähtyä hetkeksi miettimään, mistä kaikki maailmassa eri tavoin esille nouseva silmitön pahuus oikeastaan on peräisin?

 

Nicky Cruz tietää omasta kokemuksestaan kaiken paholaisen voimasta. Tämä tulee kirjassa ilmi hyvin selkeästi. Juuri siksi hän varoittaa kaikkia ja varsinkin kristittyjä leikkimästä vaarallisilla asioilla kuten esimerkiksi tarot-korteilla, noituudella, yhteydellä vainajahenkiin, manaamisilla tai niin sanottuihin luonnonuskontoihin kajoamisella. Kaikki sellainen avaa salassa hellityn synnin tavoin sisimpäämme portteja pahuudelle ja hänen henkivalloilleen.

 

Pahuus on läsnä meidän kaikkien elämässä. Kristitty ei voi olla samaan aikaan Pyhän Hengen ja demonien täyttämä. Kukaan ei silti ole – enempää kuin oli Jobikaan - turvassa paholaisen ja hänen joukkojensa houkutuksilta ja painostukselta. Siksi meidän on tärkeää tietää, että kaikki saatana on voitettavissa vain Jumalan avulla, pysymällä kiinni Jeesuksen jo saavuttamassa voitossa. Omassa voimassamme olemme helppoja saaliita.

 

Kirjassa on puhuttelevia kertomuksia Nicky Cruzin ja hänen vanhempiensa Papan ja Maman hyvässä uskossa ”valkeuden henkien” nimissä harjoittamasta noituudesta seurauksineen. Nicky Cruz kertoo myös valtavan määrän muita ihmiskohtaloita sekä rohkaistakseen että varoittaakseen lukijaansa.

 

Ettei mikään jäisi kenellekään epäselväksi, Nicky Cruz on laatinut kirjaan muutamia puhuttelevia yhteenvetoja aiemmin käsitellyistä teemoista. ”Synkkä yhteenveto saatanasta” on eräs tällainen. Sen viimeinen kohta kertoo, miten yhteiskuntamme on siirtynyt Jumalan puolelta saatanan puolelle. Nyt kristityt seisovat vieraalla ja vaarallisella reviirillä, jossa me joudumme taistelemaan elämämme loppuun asti.

 

Nicky Cruzin kirja on erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä puheenvuoro aikana, jona kirkot ja seurakunnat ovat moni osin mukautuneet tämän maailman menoon ja alkaneet toteuttaa saatanan suurinta toivetta. Mikään ei nimittäin voisi olla saatanalle mieluisampaa eikä hänen toimintaansa paremmin edistävää kuin se, että kristityt lakkaavat uskomasta persoonalliseen pahaan, saatanaan, hänen joukkoihinsa ja helvettiin. Kristityt, jotka julistavat pelkkää Jumalan rakkautta ja armoa ilman syntiä, parannuksentekoa ja pyhitystä, ovat saatanalle helppoja saaliita. Sellaisia ei saatanan kannata heidän aneemisen uskonnollisuutensa tähden edes häiritä.

 

--------------- 

 

Sillä aikaa kun olin käymässä ulkona, kirjan lukenut ihana vaimoni Kaija oli kirjoittanut koneessa avoinna olleeseen tekstiini oman lisänsä:

 

”Tässä vaimoni lukemassa kirjassa on onnellinen loppu. Alussa on vähän väkivaltaa mutta Jeesus on voittaja. Kannattaa lukea. Tilaa TV7 kaupasta. Vaimoni pakkaa sen sinulle. Hyvää Uutta Vuotta!”

 

Voisiko sitä sen selvemmin ja kauniimmin sanoa!Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

7.12.2014 klo 18:37:13
pirkko kirjoittaa

Olen osittain lukenut kyseisen kirjan. Nicky kertoo asiantuntemuksella ja jouhevasti aiheesta, hän tietää mistä puhuu.

(Olen lukenut muitakin Nicystä kertovia kirjoja, alkaen Juokse poika juokse...ja tv.7:a katsellut ohjelmia,jossa häntä on haastateltu...)

Nicyn itsensä kirjottamat tai hänestä kirjotetut kirjat ei ole ollut aiheeltaan pelottavia kirjoja lukea.
Vuosia sitten luin useita kristittyjen kirjoittamia kirjoja paholaisesta, demoneista, saatanasta, saatanan palvojista ym...vastaavista aiheista.

(Uskoon tultuani, ensimmäinen kirja, jonka luin oli Riku Rinteen kirjoittama kirja Aki Jääskeläisestä ja hänen kokemisesta saatanan palvojana.. Ps. paljon myöhemmin olen kuullut,että mitä siinä kirjassa on kirjoitettu ei pitäisikään paikkaansa??)

Minua alkoi pelottaa lukemani kirjojen aiheet...Niin paljon että, keräsin kaikki kirjahyllystäni löytyvät kirjat, jotka käsittelivät jollakin lailla paholaista.

(Minä vein ne kirjat eräälle sosiaalipsykologille ja sanoin, etten enää lukisi kyseisä kirjoja. Hän luki- ja tutki ne kirjat ja kirjotti, jonkun kirjan/ artikkelin aiheesta.?? nimeä en muista??.)

Nyt vuosia myöhemmin pelko on poistunut kiitos Jeesukselle syntieni sovittajalle.30.12.2013 klo 20:30:02
Admin kirjoittaa

Nicky Cruzin kirjan Paha paholainen saat helpoiten suoraan kotiisi, kun tilaat sen TV7 kaupasta. Tässä osoite: http://kauppa.tv7.fi/.
Hintaa kirjalla näyttää olevan 23 euroa. Siunattua vuoden loppua ja Herran vuotta 2014!
Reijo29.12.2013 klo 23:15:26
saila hammaren kirjoittaa

Paljon tämä kirja maksaa
Miten tuon kirjan voi saada29.12.2013 klo 23:13:59
saila hammaren kirjoittaa

Tästä asiasta olen aina varoittanut kaikkia
Ihmiset kuitenkin haluavat mielellään leikkiä saatanan kanssa
Tehdä pahaa meille elävässä uskossa oleville
Kuitenkin unohtaen sen tosiasian
Elävä jumala on voimakkaampi saatanaa
Hän ei salli lastaan kiusattavan yli voimien
Elävän jumalan on kosto

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin