Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Munkki Serafim: Kultainen Jerusalem

Munkki Serafim

Kultainen Jerusalem

Kirjapaja (2008), 572 sivua

 

Munkki Serafimin  kirja  ”Kultainen Jerusalem" on jo kooltaan järkälemäinen kirja. Se sisältää viisi ja puolisataa sivua tiivistä tekstiä. Kirjassa asioissa kaivaudutaan hyvin syvälle. Kultaiseen Jerusalemiin liittyvät tapahtumat ja aatteet käydään yksityiskohtaisesti läpi alkaen vuosituhansien takaisista asioista aina 1900-luvun alkukymmenille saakka.

 

Itsenäisen Israelin synnyn ja vaiheet kirja on rajannut lähes kokonaan käsittelynsä ulkopuolelle. Tämä onkin ollut viisasta, sillä ne muutamat viittaukset, joita kirjasta tältä alueelta löytyy, myötäilevät enemmän maailmanpolitiikkaa ja niin sanottua yleistä mielipidettä kuin selkeästi Raamattuun pitäytyviä näkemyksiä.

 

Kirjoittajan perusteellisuus ja asioiden laaja tuntemus tekevät kirjasta samaan aikaan hyvin mielenkiintoisen, vaativan ja runsaasti uutta tietoa tarjoavan. Kokeneenkin Israelissa kävijän ja Jerusalemin vaeltajan tiedot jäävät helposti vain turistikohteiden ja pikahistoriikkien varaan. ”Kultainen Jerusalem” tarjoaa erittäin paljon sellaista aineistoa, joka saa lukijan innokkaana jo odottamaan seuraavaa Israelin matkaansa. Monet entuudestaan tutut paikat avautuvat kirjan lukemisen jälkeen aivan uudella ja mielenkiintoisella tavalla.

 

Vaikka ”Kultainen Jerusalem” on kaukana helposta viihteellisyydestä, niin kirja palkitsee lukijansa suurella määrällä mielenkiintoista tietoa ja laajan aineiston pohjalta pohdittua analyysiä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

20.8.2009 klo 11:32:34
mpunkkinen kirjoittaa

Tämä kirja täytyi lukea sanasta sanaan, sillä niin mielenkiintoinen se oli. Mielenkiinto Jerusalemiin nousi ja seuraavalla matkalla haluan tutustua historiaan syvemmällä tavalla kuin akaisemmilla matkoilla. Munkki Serafim on upea kirjoittaja!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin