Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Minna Salminen – Johanna Koivisto – Minna Tuominen: Saako olla oliiveja?

Minna Salminen – Johanna Koivisto – Minna Tuominen

Saako olla oliiveja? - Nuoria Raamatussa

Nuorten Keskus – LK-kirjat (2008)

 

Millaisia nuoria mahtoivat olla Kain, Ismael, Raakel, Jaakob, Lasarus tai Magdalan Maria? Mitä he ajattelivat ihastumisesta, rakkaudesta, syyllisyydestä tai vaikeista perhesiteistä?

 

Tällaisia kysymyksiä yhdessä pohtien Minna Salminen, Johanna Koivisto ja Minna Tuominen ovat tehneet kirjan ”Saako olla oliiveja? Nuoria Raamatussa.”

 

Kirjan sivuilla lukija kohtaa kaikkiaan kaksitoista nuorta Raamatun henkilöä. Kerronta nojaa vankasti Raamatun tekstiin, mutta laajenee siitä olosuhteista ja tilanteista vauhtia ottaen tunteiden ja pohdintojen rajattomille kentille. Niinpä kirja on kiehtova Raamatun tekstien syventäjä ja oheislukemisto. Nuorekkaat ja nuorten kielellä kirjoitetut tarinat vievät lukijansa lähemmäksi muutoin ehkä vieraiksi jääviä henkilöitä ja heidän sisäisiä kamppailujaan.

 

Entä mistä on syntynyt kirjalle nimi ”Saako olla oliiveja”? Raamattu on se oliivipuun runko, josta oliivipuun oksat, kirjan kertomukset ja kuvaelmat, kasvavat. Kirjan lukija, lukipa hän kirjaa yksi tai yhdessä toisten kanssa, saa poimia tarinoista harjoitustehtävistä ja kuvaelmista hedelmiä, niitä oliiveja, jotka virvoittavat ja ravitsevat.

 

”Saako olla oliiveja” on tutustumisen arvoinen kirja kelle tahansa, Nuorisolle, nuorten raamattupiireille ja miksei myös rippikouluihin kirja on mainio teos ja työväline.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin