Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Miina Viitanen: Matkalippu Mordvaan

Miina Viitanen

Matkalippu Mordvaan

Uusi Tie (2007), 112 sivua

 

Miina Viitasen kirja ”Matkalippu Mordvaan” on mielenkiintoista ja paikoin suorastaan ravistelevaa luettavaa. Lämpimällä tavalla Venäjän oloja kuvaavaa kirjaa lukiessaan huomaa ajoittain palan nousevan liikutuksesta kurkkuun.

 

Evankeliumin asialle kutsumuksen saaneen nuoren lähetin vaiheisiin kaukana kotoa kulttuurishokkeineen, kielivaikeuksineen ja karuine olosuhteineen on helppo samastua. Vielä koskettavammaksi kirjan tunnelma tihenee, kun Miina Viitanen kertoo kohtaamisistaan vaatimattomissa oloissa elävien mordvalaisten aikuisten ja etenkin lasten kanssa.

 

Miina Viitasella on kertojan lahja. Hän vie lukijansa matkalle maisemiin, jotka ovat meille outoja ja samalla kiehtovia. Hän tutustuttaa meidät ihmisiin, joilla on erilaiset tavat, mutta samalla tavalla sykkivä sydän kuin meillä täällä Suomessa. ”Matkalippu Mordvaan” on hyvä matkakirja, eloisa päiväkirja ja riemullinen todistus evankeliumin voimasta.

 

Lähetyskentiltä ja lähetystyöstä on kirjoitettu paljon kirjoja. Miina Viitasen ”Matkalippu Mordvaan” sijoittuu ehdottomasti tämän aihepiirin parhaimmiston joukkoon.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

23.1.2013 klo 12:33:15
Anita Ojala kirjoittaa

Kiitän kirjasta. Se oli puhutteleva lukukokemus elämänläheisyydessään.

Kristillisillä markkinoilla on paljon elämäkerrallisia kirjoja, jotka ovat tavalla tai toisella "raflaavia": usein ihmisen elämä on huumeiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi kamalaa, ja sitten tapahtuu uskoontulo, joka muuttaa kaiken. Joskus suurin osa kirjasta on tämän menneen synnissä eletyn elämän kuvausta ja tuntuu kuin kaikki kertomisen arvoinen loppuisi uskoontuloon, jonka jälkeen elämä muuttuu tavalliseksi, värittömäksi.

Miina Viitasen kirja oli virkistävä poikkeus: tavallinen elämä Jumalan käytössä voi olla kiinnostavaa ja myönteisellä tavalla värikästä. Minua puhutteli kirjassa entien juuri se, miten Jumalan johdatuksessa eletään. Jumalan johdatus avautuu sille, joka sitä tosissaan etsii. Mutta aina sen löytäminen ei ole helppoa, eikä elämä JUmalan johdatuksesaskaan ole kiiltokuva. Se on ihmisen elämää, ongelmineen, kipuineen ja iloineen.

Odotan kiinnostuneen jatkoa Miinan vaiheille.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin