Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Michael Coren: Radikaalin islamin sota kristinuskoa vastaan

Michael Coren,

Radikaalin islamin sota kristinuskoa vastaan,

Perussanoma, 2015

 

Kristityt on maailman vainotuin ryhmä. Meidän aikanamme kristittyjä surmataan monin verroin enemmän kuin esimerkiksi Rooman keisarikunnan vainoissa. Kaiken lisäksi marttyyrien eli veritodistajien määrä on viime vuosina kasvanut. Heidän lukumääränsä on niin suuri, että meidän on vaikea tajuta, miten valtavia ovat jokaisen yksittäisen ihmisen kärsimykset.

 

Tuhansia televisio-ohjelmia tehneen Michael Corenin kirja vie lukijansa tilastojen taakse. Hän kertoo selkeisiin todisteisiin vedoten, miten järjestelmällistä kristittyjen vaino on monissa islamilaisissa maissa. Vainoilla, joiden takana ovat suoraan tai välillisesti kyseisten maiden hallitukset, on selkeä päämäärä. Niillä pyritään keinoja kaihtamatta ”puhdistamaan” maat kristinuskosta. Niinpä monissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa, jotka aiemmin ovat olleet vahvasti kristittyjä alueita, on enää jäljellä vain pieniä jatkuvan pelon alla eläviä ja nopeasti hupenevia kristittyjen ryhmiä.

 

Kerrottuaan vainojen taustaa kirja käy maa kerrallaan läpi vainoja ja vainottujen kohtaloita. Omat lukunsa ovat saaneet Syyria ja Irak, Egypti, Pakistan, Iran sekä Indonesia. Afrikka käsitellään yhtenä kokonaisuutena. Kun vielä on kerrottu vainoista mm. Saudi-Arabiassa, Afganistanissa, Algeriassa Tunisiassa ja Turkissa, kirjassa siirrytään pohtimaan tulevaa kehitystä. Valoisalta se ei näytä.

 

Kirja on järkyttävää luettavaa. Yksittäisten kristittyjen, kokonaisten perheitten ja kristittyjen kyläyhteisöjen kokemat julmuudet ja murhat tuovat mieleen Hitlerin juutalaisvainot. Niillä natsit tavoittelivat juutalaiskysymykseen ”lopullista ratkaisua”. Samoja tavoitteita löytyy kirjan nimen mukaisesta radikaalin islamin sodasta kristinuskoa vastaan.

 

Holokaustin aikana pelko sulki tavallisten kansalaisten suut. Kauppasuhteet ja diplomaattinen korrektius puolestaan pitivät muut valtiot hiljaisina.  Tällä hetkellä asiat näyttävät toistuvan kristittyjen vainojen kohdalla. Jos mitä tahansa muuta väestöryhmää vainottaisiin yhtä verisesti ja järjestelmällisesti, ihmisoikeusjärjestöt ja YK nostaisivat asiasta kovan metelin. Kun eräänlaisen kansanmurhan kohteena ovat kristityt, ollaan niin kuin asiasta ei oltaisi tietoisia. Tuntuu aivan siltä kuin poliitikkojen ja päättäjien mielestä vainottujen kristittyjen puolustaminen olisi jotenkin sivistymätöntä tai sopimatonta.

 

Kirjassa kerrotaan myös kristittyjen vainoista Pohjois-Koreassa, Intiassa ja Kiinassa. Samalla todetaan, että mainituissa maissa vainojen syyt ja tavoitteet ovat erilaisia kuin islamilaisissa maissa.

 

----------------------- 

 

Riipaisevan tarkka, selväsanainen ja lähteensä kertova tietopaketti kristittyjen vainoista islamilaisissa maissa. Radikaalin islamin veristä tuhoamissotaa kristinuskoa vastaan kuvataan sekä taustojen, kunkin maan kokonaiskuvan että järkyttävien yksilö- ja perhekohtaisten kertomusten kautta. Erittäin ajankohtaista luettavaa.

 

 

Teksti, selkeys   *****

Sisältö, sanoma  *****

 

(647)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin