Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mia Salo: Psyykkinen terveys ja synnintunto

Mia Salo

Psyykkinen terveys ja synnintunto

Uusi Tie (2006)

 

Mia Salo on kasvatustieteiden tohtori, joka on työskennellyt erityisopettajana, kouluttajana ja erityiskasvatuksen lehtorina. Hänen laaja kokemuksensa ja oppineisuutensa myös näkyy kirjassa. Teksti on harkittua, tiivistä ja täyttä asiaa.

 

Pehmeäkantinen ja kooltaan varsin vaatimaton kirja oli puhuttelevaa, tai sanoisinko, lähes järisyttävää luettavaa. Se avaa näkökohtia, jotka psyykkisiä ongelmia käsiteltäessä yleensä unohdetaan tai suorastaan kielletään.

 

Mia Salo osoittaa kirjassaan, miten Kristuksessa vastaanotettu usko uudistaa ihmisen suhteen todellisuuteen ja muodostaa psyykkiselle eheydelle kestävän perustan.

 

Kirjassa on runsaasti esimerkkejä, jotka avaavat ja ahavainnollistavat asioita myös sellaisille, joilta aihepiirin koulutus ja perustiedot puuttuvat. Kirjan lopussa oleva sanasto selityksineen ja pitkä lähdeluettelo auttavat nekin lukijaa perehtymään haastavaan aiheeseen.

 

Monet aiemmat käsitykset vankoin perustein haastava ”Psyykkinen terveys ja synnintunto” on mielenkiinoista ja hyödyllistä luettavaa kaikille niille, jotka haluavat päästä pintaa syvemmälle ihmismielen, psyykkisen terveyden ja uskon kysymyksissä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin