Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Merja Salonen, Jukka Salminen: Lorulaari

Merja Salonen, Jukka Salminen,

Lorulaari,

Päivä, 2013

 

 

Loruilla ja hauskoilla lauluilla on varmasti maailman ja omien murheiden keskellä kaiken ikäisiin terapeuttinen vaikutus. Näin uskon olevan ihan ikään ja ammattiin katsomatta. Joku onkin sanonut, että aikuisetkin viihtyvät siellä, missä lapset viihtyvät. Toisin päin asia ei ole lainkaan itsestään selvä.

 

Kaksinkymmentä vuotta seurakunnan lastenohjaajana toiminut ja päiväkerhoissa lapsia lauluilla ja loruilla leikittänyt Merja Salonen on tullut tutuksi mm. Pikku kakkosen Soittorasia-ohjelmasta sekä Pulputinpannu-yhtyeestä.

 

Jukka Salminen puolestaan on armoitettu laulujen tekijä, jolta on ilmestynyt laulujen lisäksi nuottikirjoja ja musiikkinäytelmiä. Onpa mies julkaissut myös aivan toisenlaisen kirjan Tie, mies ja tähtitaivas – Pyhiinvaellus Santiago de Compostella (Päivä 2012). Myös kirja Kaikessa Hän tulee vastaan (Päivä 2013) on hänen tekemänsä.

 

Kun kaksi tällaista luovaa monitaituria yhdistää voimansa, syntyy Lorulaari. Kirjassa on lauluja runsaasti nuotteineen, loruja ja leikkiohjeita sekä kaiken kukkuraksi cd-levy, jonka tuella lauluja voi opetella. Värikäs ulkoasu, hauskat piirrokset ja loppuun omille merkinnöille varatut sivut houkuttelevat pariinsa.

 

Voisikohan tämä olla kaksi juttua samaan aikaan? Kirja on tietysti erinomainen virikeaineisto kaikille päiväkotien ja päiväkerhojen vetäjille. Lisäksi se voisi olla kuin hieno junarata, jonka isä tai isoisä ostaa muutaman vuoden ikäiselle nassikalle saadakseen hyvän syyn itsekin leikkiä junilla.  Jospa siis ”vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään…”Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin