Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Merja Pitkänen: Verraton aarre

Merja Pitkänen (toim.)

Verraton aarre

Päivä (2007)

 

Vanhoissa virsissä ja hengellisissä lauluissa on jotain sellaista aitoutta, joka koskettaa vielä vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja sen jälkeen, kun niiden kirjoittajat ovat eläneet ja laulujen sanoihin syvimmät tuntonsa purkaneet. Siksi ei ole ihme, että nämä aarteet on otettu mukaan useimpiin kristillisiin lahjakirjoihin.

 

Vanhoista virsistä ja hengellisistä lauluista löytyy rohkaisua, lohdutusta ja kiitosmieltä niin ilon kuin surunkin hetkiin, yhtä hyvin pyhään kuin myös arkeen.

 

Merja Pitkäsen toimittama ”Verraton aarre” on mainio esimerkki tällaisesta kauniista, huolella viimeistellystä ja hienotunteisesti rinnalle tulevasta kirjasta.

 

Virsien ja laulujen lisäksi kirjassa on Raamatun tekstejä. Samalla kun lukijan mieli askaroi luetun viestissä, silmät voivat levätä Onni Terävän taitavissa luontokuvissa. Luojan kädenjälki näkyy ja puhuttelee meitä myös sitä kautta.

 

Kirjan kannessa olevan ikkuna-aukon läpi pilkottavat valkovuokot kertovat keväästä ja kesästä, joka kerran on jatkuva ikuisesti.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin