Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Markku Myllykangas - Päivi Räsänen: Mitä maksaa ihmishenki

Markku Myllykangas – Päivi Räsänen

Mitä maksaa ihmishenki

Kirjapaja (2006)

 

”Mitä maksaa ihmishenki” syntyi kansanedustaja, puoluejohtaja ja lääketieteen lisensiaatti Päivi Räsäsen kirjeenvaihdosta Markku Myllykankaan kanssa.

 

Kirjassa kaksi täysin erilaista arvomaailmaa kohtaa tai paremminkin törmää toisiinsa. vastakkain ovat Jumalan luoma maailma ja maailma täysin ilman Jumalaa. Kun keskustelijoina ovat tunnustava kristitty ja kyynisyyteen taipuvainen ateisti, tuloksena on helposti keskustelun sijasta väittelyä ja jopa jankuttamista.

 

Kirja on hyvin mielenkiintoista luettavaa. Yllätyksiinkin lukija saa varautua. Täysin eri lähtökohdista ja erilaisilla vakaumuksilla voidaan päätyä samaan lopputulokseen. Selkeimmin näin tapahtuu, kun kirjeet puhuvat aborteista ja sikiöseulonnasta. Kirjeiden kirjoittajat päätyvät varsin samanlaiseen lopputulokseen hyvin eri lähtökohdista.

 

Sikiöseulontojen kohdalla lukija törmää Myllykankaan kirjettä lukiessaan järkyttävään tietoon: kahta seulonnoissa löydettyä ja abortin muodossa tapettua kehitysvammaista Down-syndrooman sikiötä kohden tapetaan tutkimusmenetelmän epäluotettavuuden takia aina yksi täysin terve ja hartaasti odotettu sikiö. Lukijan pääteltäväksi jää, onko kyseessä kylmäverinen rodunjalostusta taloudellisten syiden ehdoilla?

 

Kehitysvammaiset ja vanhukset tuntuvat olevan yhteiskunnan heittopusseina samaan aikaan kun julkisuudessa puhutaan ”ihmisarvoisesta elämästä” ja ”elämän kunnioittamisesta”.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin