Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Markku Koivisto: Jumala

Markku Koivisto

Jumala

Nokia Missio Kustannus (2008), 130 sivua

 

Markku Koiviston kirjan ”Jumala” kannessa on kolme tärkeää kysymystä: ”Miten löydät Jumalan läsnäolon?” ”Miten Jumalasta tulee sinulle kaikki kaikessa?” ”Voivatko ahdistukset auttaa?”

 

Markku Koivisto kertoo kirjoittaneensa kirjan siksi, että hän uskoo Jumalalla olevan meille asiaa. Jumala haluaa johdattaa meidät yhä lähemmäksi itseään, kasvamaan uskossamme ja kohti yhä todempaa ja elävämpää Jumalan tuntemista.

 

Kirja on perus- ja kertauskurssi Jumalan tavasta puhua meille. Niinpä sen tyyli on selkeää ja myös vailla perustietoja helposti avautuvaa mutta silti terveellistä ja ravitsevaa.

 

Erittäin runsaasti Raamatun sitaatteja sisältäen kirja käsittelee mm. johdatuksen, ihmeet ja merkit, kyynelin kylvämisen, ilmestykset rukouksen voiman, lähetystyön merkityksen, jopa paholaisen juonet.

 

Hieman laajemman kokonaisuuden kirjassa muodostaa Uskovan huoltokoulu. Jaksossa käydään yksityiskohtaisesti läpi sitä, ”kuinka ilo voi saada sijan elämässäsi ja kuinka synnin ja vanhan elämän taakka voi lakata orjuuttamasta sinua.”

 

Markku Koiviston kirja ”Jumala” tuo mieleen muutamat Kalevi Lehtisen kirjoittamat hieman vastaavat kirjat, joissa opastetaan uskon tielle ja kristittynä kasvamiseen. Markku Koiviston kirjassa ”Jumala” on samanlaista lempeää ja turvallista rinnalla kulkemista ja omien henkilökohtaisten löytöjen kautta evankeliumista todistamista. ”Jumala” onkin sopiva kirja annettavaksi myös sellaiselle, jolle uskon asiat ovat vielä hieman vieraita tai lähes tuntemattomia.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin