Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mark Hitchcock: Mitä oikeasti on tulossa

Mark Hitchcock

Mitä oikeasti on tulossa

Kuva ja Sana (2007), 333 sivua

 

Lähi-idän tilanne, juutalaisten paluumuutto, luonnonmullistukset, levottomuudet ja ilmaston muutos ovat saaneet ihmiset levottomina kyselemään, mitä oikein on tulossa?

 

Vastaukseksi kysymykseen Mark Hitchcock on kirjoittanut aiheesta kokonaisen hakuteoksen. Kirjan nimi on ”Mitä oikein on tulossa? 72 vastausta Jeesuksen takaisintulemista koskeviin kysymyksiisi”.

 

On varsin oletettavaa, että kirjassa todella ovat myös ne kysymykset, joita juuri sinä olet usein pohtinut. Mark Hitchcock on nimittäin rakentanut kirjansa vastailemalla kysymyksiin, joita hänelle on eri puolilla maailmaa luentojen ja puhetilaisuuksien yhteydessä useimmin esitetty.

 

Kaikki 72 kysymystä eivät suinkaan liity lopunajan profetioihin. Mukana on myös muita monia ihmisiä askarruttaneita asioita kuten esimerkiksi ”Mitä ihmisille tapahtuu, kun he kuolevat?” ”Pääsevätkö itsemurhan tehneet taivaaseen?” tai ”Onko taivaassa eläimiä?”

 

Kirjailija antaa kysymyksiin omat vastauksensa Raamattuun tukeutuen ja lempeästi. Samalla hän kertoo, millaisia muita selityksiä kyseiseen asiaan on yleisesti tarjolla. Tällä tavalla kirja antaa varsin seikkaperäisen yleiskatsauksen erilaisista lopun ajan tapahtumien tulkinnoista. Lukijan tehtäväksi jää sitten päättää, mitä niistä hän pitää uskottavimpana – vai uskooko mihinkään.

 

Kirja sisältää runsaasti Raamatun sitaatteja sekä Vanhan että Uuden testamentin puolelta. Mark Hitchcock on paneutunut Raamatun profetioihin ja niiden tulkintaan perusteellisesti ja jo vuosien ajan. Tekstin lisäksi kirja sisältää aikajanoja ja taulukoita, joiden avulla asiat havainnollistuvat.

 

Vaikka itse olen jättänyt lopun ajan kysymyksen Jumalan haltuun, niin täytyy sanoa, että tämä kirja osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi tuttavuudeksi. Se antaa kerralla hyvän yleiskuvan monista profetioihin liittyvistä asioista jättäen samalla tilaa omille pohdinnoille ja tutkisteluille.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin