Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Marja Kuparinen: Askeleita samalla matkalla

Marja Kuparinen

Askeleita samalla matkalla 

Minerva (2007)

 

Marja Kuparisen kirja ”Askeleita samalla matkalla” kertoo olevansa pieni mietiskelykirja. Tohtisin kuitenkin sanoa, että kirja on pieni ainoastaan kokonsa puolesta. Sen sisältö sitä vastoin on jotain aivan muuta. Marja Kuparinen ottaa teksteissään rohkeita askeleita ja käsittelee hyvin omakohtaisesti ja avoimesti suuria asioita.

 

Tekstien lähtökohtana on kirjoittajan oma kokemus, eletty oma elämä ja omat koetut kolhut ja voitot.

 

Läpi kirjan kulkevan punaisen langan voisi hahmottaa seuraavalla tavalla: Naisen elämässä asuu kaipaus ja ihmisen ikävä. Sitten rinnalle löytyy mies, onni kukoistaa ja kaikki tuntuu olevan kohdallaan.

 

Äkkiä yhteys muuttuu yksinäisyydeksi ja kaikki tuntuu luhistuvan. Pettymyksen ja kivun keskellä elämän sirpaleet on kuitenkin yritettävä saada jotenkin järjestykseen. Kunnes taas eräänä päivänä pilvien välistä näkyy jälleen valoa ja auringon lämpö iholla on suurta onnea.

 

Herkästi ja puhuttelevasti kirjoitettu kirja ”Askeleita samalla matkalla” ei saarnaa eikä osoittele sormella. Kirjan mietteissä on vahvasti läsnä myös Kaikkivaltias Jumala, jonka kämmenellä me saamme kokea niin hyvät kuin vaikeatkin päivät.

 

Marja Kuparisen kirja on ajatuksia herättävää ja rohkaisevaa vertaistukea tuhansille tai kymmenille tuhansille samanlaiset vaiheet läpi käyneille ja samalla hyödyllistä luettavaa heidän lähimmäisilleen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin