Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Marja-Liisa Turunen: Kaisu Matikainen, Toisenlaista rikkautta

Marja-Liisa Turunen,

Kaisu Matilainen, Toisenlaista rikkautta

Päivä, 271 sivua

 

Marja-Liisa Turusen kirja ”Kaisu Matilainen, Toisenlaista rikkautta” on kiehtova elämänkerta ja jännittävä matkakirja. Eikä sana ”jännittävä” ole tämän kirjan kohdalla liioittelua. Jo Kaisun lapsuuden ajan tapahtumat sisältävät valtavan määrän tilanteita, joista ei ole jännitystä puutu.

 

Kun evankelistana Pohjois-Karjalassa toiminut nuori tyttö pääsi Englantiin, tapahtumat muodostuivat yhä vain uskomattomammiksi. Harvasta romaanistakaan löytää yhtä uskomattomia käänteitä kuin ne, joita Kaisu Matilainen ystävineen joutui tuolloin kokemaan.

 

Viimein toive päästä lähetyssaarnaajaksi toteutui ja Kaisu pääsi Afrikkaan ja siellä Keniaan. Siellä häneltä sitten kuluikin lähes kolme vuosikymmentä. Tuohon jaksoon mahtui monenlaisia jännitteitä, vastoinkäymisiä, sairautta ja myös epäilyjä. Jumalan kutsu oli kuitenkin pitävä ja pätevä. Vaikka lähetystyöhön suostuminen merkitsi Kaisulle luopumista monista sellaisista elämään liittyvistä asioista, jotka meille muille ovat itsestään selvyyksiä, hän tunsi olevansa oikeassa paikassa ja tehtävässä.

 

”Toisenlaista rikkautta” on hyvin tehty ja sisällöltään rikas kirja, joka vie lukijansa Pohjois-Karjalaan, Englantiin, Afrikkaan ja monenlaisiin seikkailuihin. Samalla se kertoo koskettavalla tavalla, mitä on suostuminen Jumalan käyttöön. Mitä tarkoittaa, kun Jumala ei tarvitsekaan meidän taitojamme tai osaamistamme vaan haluaa meidän antavan itselleen koko elämämme.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin