Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mailis Janatuinen: Sankareita ja Pelkureita - Raamatun miehiä Adamista Pietariin

Mailis Janatuinen

Sankareita ja Pelkureita - Raamatun miehiä Adamista Pietariin

Perussanoma (2007)

 

Japanissa lähetystyötä tehnyt ja Raamatun opettajana tunnetuksi tullut Mailis Janatuinen on kirjoittanut tusinan verran kirjoja. Vuonna 2001 ilmestyi hänen kirjansa ”Nainen ja hänen miehensä – rakkauskertomuksia Raamatussa”. Nyt Mailis Janatuinen on kirjoittanut kirjan Raamatun miehistä. Kirja on saanut nimen ”Sankareita ja pelkureita – Raamatun miehiä Adamista Pietariin”.

 

Kirjan takakannessa kysytään: ”Sankareita – onko heitä?” Alareunassa on kirjan johdannosta poimittuna ja punaisella painettuna vastaus: ”Sankari on se, jolla on epäitsekäs, elämää suurempi päämäärä, ja joka suostuu taistelemaan. kärsimään ja kuolemaan päämääränsä tähden”.

 

Näin Mailis Janatuinen linjaa kirjansa kohderyhmää huumorin pilke silmäkulmassaan: ”Sankareita ja pelkureita -kirja kertoo miehistä ja on miehille kirjoitettu. Eikä ole kirjailijan syytä, jos kustantaja pyytää tällaista kirjaa ikäneidolta, joka ei miehestä mitään tiedä…”

 

Ehkäpä on ollut vain hyväksi, että miesten sankaruudesta ja miksei myös pelkuruudesta kirjoittaa nainen. Naisethan ovat kautta aikojen innostaneet meidät miehet suurimpiin urotekoihin. Toisaalta harva mies haluaisi näyttäytyä naisten silmissä pelkurina.

 

”Sankareita ja pelkureita” piirtää hyvin elävän ja ajatuksia herättävän kuvan Raamatun miehistä. Teos sopii mainiosti Raamatun oheislukemistoksi ja valaisee monipuolisesti todellisen sankaruuden käsitettä. Mukaan kirjaan ovat päässeet mm. Abraham, Joosef, Saul, Joona, Daniel ja Jaakob. Kelpo joukko, mutta yhtä Raamatun sankaria minä jäin kaipaamaan: mihin mahtoi unohtua David?Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.11.2009 klo 19:22:10
Marja H. kirjoittaa

Vaikka en ole mies niin luin silti tämän kirjan varmaankin siksi koska olen seurannut Mailis Janatuisen "Raamattu rakkaaksi" ohjelmia TV7:stä ja olen pitänyt hänen tavastaan opettaa Raamattua. Pidin "Sankareita ja pelkureita" kirjasta koska se antoi lisää ajateltavaa näistä Raamatun miehistä. Suosittelen kirjaa sekä miehille että naisille.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin