Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Maija Paavilainen: Tukivoimaa, Siskoenergiaa, Mummoenergiaa, Aurinkoenergiaa, Naistensaunassa

Maija Paavilainen

Tukivoimia (2006)

Siskoenergiaa

Mummoenergiaa (2006)

Aurinkoenergiaa

Naistensaunassa

Kirjapaja

 

Maija Paavilaisen piirroksia aforismeineen ryhdyttiin julkaisemaan -lehdessä vuonna 1971. Nyt koossa on valtava määrä eri lehdissä julkaistuja piirroksia sekä lähes neljäkymmentä kirjaa. Suurin osa näistä kirjoista on nyt esillä olevien tavoin pienikokoisia piirros- ja aforismikirjoja.

 

Ottaessaan vastaan kirkon tiedonvälityspalkinnon 2005 Maija Paavilainen pohti, onko hänen työnsä taidetta vai tiedettä, runoa, proosaa, kuvaa vai teologiaa. Hän viittasi siihen, että alkuseurakunnassa kala oli viesti: kuva sai jo silloin palvella. "Olen pyrkinyt piirroksillani luomaa siltoja arjesta evankeliumiin ja evankeliumista arkeen," Maija Paavilainen tiivisti.

 

Maija Paavilaisen piirrokset ovat pelkistettyjä mustavalkoisia viivapiirroksia. Niiden yhteyteen on käsin kirjoitettu mietelmiä, jotka ammentavat sisältönsä arjen juhlasta ja toivon näköaloista.

 

Puolisonsa kenttärovasti Kari Paavilaisen rinnalla Maija P:llä on ollut mahdollisuus tehdä maailman menosta teräviä havaintoja paitsi Upinniemen varuskunnassa myös mm. Sodankylässä, Hämeenlinnassa ja jopa Kairossa. Oman lisänsä hänen töihinsä ovat tuoneet varmasti myös hänen neljä lastaan ja toistakymmentä lastenlastaan sekä myös vuona 1993 löytyneeseen rintasyöpään liittyneet kokemukset.

 

Maija Paavilaisen töistä löytyykin vahva perhettä, vanhemmuutta ja isovanhemmuutta puolustamisen sekä perinteiden ja arvojen nousevalle sukupolvelle siirtämisen punainen lanka.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin