Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Maija Nyman: Salongissa

Maija Nyman

Salongissa

Kustannus Arkki (2007)

 

Maija Nymanin kirja ”Salongissa, Tarinoita elämän kellarista aarteiden ullakolle” on yllättävää luettavaa.

 

Kirjaa avatessaan lukija saattaa ensin kysellä hämmentyneenä, onko jonkun huoneen remontoimisessa omaksi salongiksi aineksia kokonaiseen kirjaan? Näinhän aina tehdään, kun lapset kasvavat ja muuttavat pois kotoa. Huoneiden käyttötarkoitukset muuttuvat ja remonttiakin on tehtävä.

 

Nopeasti lukijalle alkaa valjeta, ettei tässä olekaan kyseessä vain pitkäaikaisen haaveen toteuttaminen tai mikä tahansa remontti.

 

Tila ja siihen hankittavat esineet tempaavat mukaan seikkailuun, missä sieltä täältä kerätyt tavarat saavat julistajan ja sanansaattajan rooleja. Ne alkavat heijastaa katsojaansa ja kertoa tämän syvimmistä ja herkimmistä ajatuksista tarkemmin kuin kirkkainkaan peili.

 

Maijan Salongissa ei ole kiirettä, siellä ei ahdistuta eikä ahdistella. Kaikki tapahtuu levosta käsin, uudella tavalla esineitä ja omaa elämänkaarta katsoen.

 

Vanhojen rakkaitten esineitten tarinat haastavat myös salongissa vierailevat käymään läpi prosesseja, jotka vievät elämää eteenpäin ja auttavat tuntemaan oman nutun sisällä sykkiviä pelkoja, iloja ja toiveita.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin