Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Luis Palau & Timothy Robnett: Kestävä sanoma, Uudet kertojat

Luis Palau & Timothy Robnett

Kestävä sanoma, Uudet kertojat,

Päivä, 208 sivua

 

Olet varmasti huomannut, miten monella eri tavalla saman asian voi kertoa. Vaikka tarina olisi sama, kertojan asenne, hänen käyttämänsä sanat, eleet ja ruumiinkieli vaikuttavat siihen, miten kuuntelija sen ottaa vastaan ja ymmärtää.

 

Tämä on se tilanne, johon maailmankuulu evankelista Luis Palau ja satoja evankelistoja kouluttanut Timothy Robnett  ovat yhdessä kirjoittaneet kirjan ”Kestävä sanoma, Uudet kertojat”. He halusivat antaa laajan kokemuksensa myös muiden käyttöön ja opettaa, miten jokaisen kristityn tulisi evankeliumia muille kertoessaan panna kaikki taitonsa ja lahjansa peliin.

 

Jokainen Jeesusta seuraava ja hänen lähetyskäskyään totteleva kristitty on evankelista riippumatta siitä, kerrommeko me hyvää sanomaa kirkoissa, stadioneilla tai naapureillemme ja työtovereillemme. Eikä hyvän sanoman kertominen tarkoita vain puhumista tai lehtisten jakamista. Palau ja Robnett innostavat lukijoitaan löytämään yhä uusia keinoja ja ottamaan rohkeasti käyttöön myös kaikki tämän ajan sähköiset välineet.

 

”Kestävä sanoma, uudet kertojat” on perusteellinen teos kaikesta siitä, mitä hyvän sanoman eteenpäin viejän tulee tietää. Kirjoittajat kertovat, millaisia ominaisuuksia hyvällä evankelistalla on, miten tietojaan ja taitojaan voi kehittää, kuinka ihmisten kohtaamiseen valmistaudutaan ja miten osataan valita juuri se parhaiten itselle sopiva tapa.

 

Jeesus tarkoitti meidät kaikki Hyvän Sanoman jakajiksi. Niinpä tällä kirjalla on meille kaikille paljon annettavaa, vaikka emme haaveilisi urasta kuuluisana ja tuhansille julistavana evankelistana.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin