Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Loren Cunningham: Kirja joka muuttaa kansat

Loren Cunningham, Janice Rogers,

Kirja joka muuttaa kansat,

YWAM Kustannus

 

 

Lähetysnuorten perustajan Loren Cunningham teos ”Kirja joka muuttaa kansat” haluaa olla kirja, joka muuttaa lukijansa. Kun elämän perustana ja ohjeena on Raamattu, kokonaiset kansat voivat muuttua. Tässä prosessissa yhden Jumalan kutsulle kuuliaisen ihmisen vaikutus voi olla yllättävän suuri ja tärkeä.   Niinpä ei ole yllättävää, että kirja korostaa Raamatun ehdotonta asemaa uskomme ja käytännön toimiemme perustana ja oppaana.  Perusteluja ja todisteita kootessaan kirja liikkuu sujuvasti viidakoissa ja suurkaupungeissa, vaeltaa läpi maanosien sekä poimii historiasta ja omasta ajastamme esille henkilöitä, jotka ovat saaneet oman kansansa hengellisessä elämässä suuria muutoksia aikaan.

 

Muutos on vääjäämätöntä niin yksilön kuin kansojenkin kohdalla. Aika muuttuu, asiat muuttuvat ja niiden myötä myös yksilöt ja kansat muuttuvat. Ei kuitenkaan ole yhdentekevää, mihin suuntaan muutokset tapahtuvat. Kirja kertoo suorasukaisesti, miten Jumalan ja Raamatun unohtaminen on muuttanut monia kansoja väärään ja samalla tuhoisaan suuntaan. Toisaalta ne kansat, jotka ovat saaneet kokea suuria herätyksiä, ovat menestyneet. Kirja myös pohtii, millaisia valtavia muutoksia yhteiskunnassa voisikaan tapahtua, jos kokonaiset kansat löytäisivät Jeesuksen Vapahtajakseen ja alkaisivat noudattaa elämässään Raamatun opetuksia.

 

Loren Cunninghamin kirja on rohkaiseva ja muutokseen innostava. Kirja vakuuttaa ja myös todistaa lukijalleen, että yhden Jumalalle täysin antautuneen ja rukoillen ahkeroivan ihmisen vaikutus voi muuttaa kokonaisten yhteisöjen ja kansojen elämää. Jeesusta seuranneet opetuslapset saivat tuona aikana tunnetussa maailmassa aikaan valtavan muutoksen. Saman tehtävän ja mahdollisuuden Jumala on varannut niille, jotka meidän aikanamme haluavat elää ja toimia Jeesuksen opetuslapsina.

 

Kirjan kautta lukija pääsee kurkistamaan Loren Cunninghamin jännittävään elämään, jossa evankeliumin asia ja Jumalalta saadun tehtävän tinkimätön noudattaminen ovat olleet keskeisiä päämääriä. Hänen eri puolille maailmaa suuntautuneet matkansa ja tapaamisensa, joihin on liittynyt valtavaa johdatusta ja puhuttelevia rukousvastauksia, ovat jännittävää ja samalla rohkaisevaa luettavaa.

 

Cunninghamin oman todistuksen lisäksi kirjassa kerrotaan monista tunnetuista ja myös tuntemattomammista evankelistoista ja saarnamiehistä, joiden työ on saanut aikaan suuria muutoksia heidän aikalaistensa ja kansojensa parissa.

 

Kirjan mielenkiintoisiin puoliin kuuluvat sen tarjoamat teologiset pohdinnat. Kristinuskon asioita peilataan yhteiskuntaan ja samalla mietitään, millä tavalla esimerkiksi jonkun kansan suhtautuminen kolminaisuusoppiin heijastuu kyseisen maan muuhun ajatteluun. Teologisia kysymyksiä voi tuksin enää tuoda tämän lähemmäksi käytännön kysymyksiä ja vallitsevaa kulttuuria.

 

”Kirja joka muuttaa kansa” on hyvä kuvaus lähetystyön haasteista ja mahdollisuuksista. Evankeliumin vieminen sinne, missä sitä ei vielä tunneta, on vasta ensimmäinen askel prosessissa, joka voi muuttaa kokonaisia kansoja. Evankeliumi haluaa tuoda rauhaa ja turvallisuutta kansalaisten elämään sekä tervehdyttää kaikkea sitä, minkä itsekkyys, ahneus, piittaamattomuus ja kaikenlainen pahuus on päässyt turmelemaan.  

 

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin