Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Liz Babs: Pyhiinvaeltajan sydän

Liz Babs

Pyhiinvaeltajan sydän

Kustanus Arkki (2007)

 

Liz Babbs on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut yhdeksän teosta. Hänen kirjansa ”Pyhiinvaeltajan sydän” on näppärän kokoinen ja kauniisti kuvitettu lahjakirja, joka poikkeaa hieman lahjateosten peruskaavasta.

 

”Pyhiinvaeltajan sydämessä” ei ole tyydytty vuorottelemaan kauniiden luontoaiheisten kuvien ja eri lähteistä poimittujen lyhyiden tekstien kanssa.

 

Liz Babbs näkee elämän pyhiinvaeltajan matkana. Tähän teemaan hän on rakentanut kirjansa käyttäen monenlaisia elementtejä ja tehokeinoja. Mukana on hänen omia pohdintojaan, Raamatun tekstejä, tunnettujen henkilöiden mietelmiä ja mielenkiintoisia taitollisia ratkaisuja. Tekstien kohdalla lukijan on joskus vaikeaa huomata, missä Lizin oma teksti loppuu ja muualta lainattu teksti alkaa. Typografian keinoin tätä olisi voinut ehkä hieman selkiyttää.

 

”Pyhiinvaeltajan sydän” sopii hurskaasta nimestään huolimatta lahjakirjaksi myös sellaisille, joiden omat polut eivät kovin usein kulje kirkonmäen kautta. Tai pitäisikö sanoa, että ehkäpä juuri heille, joilla on polkunsa varrella kysymyksiä vailla tienviittoja ja selkeitä vastauksia.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin