Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lisa Bevere: Naisena olemisen  voima

Lisa Bevere

Naisena olemisen voima, Kuinka voit löytää sen?

KKJMK, 253 sivua

 

Lisa Beveren kirja ”Naisena olemisen voima” on ajankohtainen puheenvuoro. Se kertoo sukupuolten rooleista, naisen ja miehen toisiaan täydentävistä vahvuuksista sekä Jumalan naisen elämään varaamista valtavista mahdollisuuksista. Tarkoituksena ei ole, että me tämän ajan henkeä myötäillen pyrkisimme jotenkin häivyttämään sukupuolten eroja. Jumala loi meidät mieheksi ja naiseksi eikä joksikin sukupuolineutraaliksi olennoksi, joka aitoa miehisyyttään tai naisellisuuttaan peitellen yrittää sopeutua ajan henkeen ja median luomiin paineisiin.

 

Miehensä John Beveren tavoin Lisa Bevere kirjoittaa elävästi, runsaasti asioita havainnollistavia esimerkkejä käyttäen, pieniä tarinoita viljellen ja kautta linjan sanottavansa Raamattuun perusten. Hän osoittaa, miten Jumalan luomalla naisella on juuri feminiinisyydessään voimavaroja, joita seurakunnassa ja koko yhteiskunnassa tarvitaan. Sen sijaan, että naiset luopuisivat piirteistä, jotka erottavat heidän miehistä, naisten tulisi nähdä ne vahvuuksina.

 

Vasta silloin, kun mies ja nainen työskentelevät Jumalan suunnitelman mukaan yhdessä, kunnioittavat toisiaan ja rakentavat erilaisilla lahjoillaan perhettään, seurakuntaansa ja yhteisöään, syntyy todellista tulosta. Samalla molempien omaan elämään löytyy tasapaino ja ilo, jonka Eevan rinnalleen saanut Aatami sai jo paratiisissa kokea.

 

”Naisena olemisen voima” on innostava, rohkaiseva ja samalla hyvin käytännöllinen kaiken ikäisille naisille kirjoitettu kirja. Se sopii hyvin myös miehen käteen. Kirjan lukemalla me miehet voimme oppia ymmärtämään ainakin pienen askelen verran paremmin maailman suurinta, kiehtovinta ja lumoavinta arvoitusta nimeltä nainen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin