Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Liisa Lauerma - Ismo Rekola: Villit pillit - Lasten urkukirja

Liisa Lauerma - Ismo Rekola

Villit pillit - Lasten urkukirja

Lasten Keskus (2007)

 

Lastenkirjoja on tehty monista aiheista. Vuosien saatossa niitä on kirjoitettu hauskoina satuina ja opettavaisina kertomuksina.

 

Liisa Lauerman kirjoittama ja Ismo Rekolan kuvittama kirja ”Villit pillit” on tarttunut rohkeasti ja erittäin hauskalla tavalla todella haastavaan aiheeseen. He ovat tehneet lapsille jännittävän, mukavasti kerrotun ja hauskasti kuvitetun kirjan uruista.

 

”Villit pillit” on tuhti tietopaketti, mutta kaukana ryppyotsaisesta opettamisesta.

 

Kirjassa kesäkerholaiset osallistuvat urkujen hankintaan. Lapset seikkailevat yllättävällä lepakkoretkellä. He ihmettelevät, mitä pillimestarin padassa porisee ja saavat tietää, miksi laulavat puusepät juovat pillimehua.

 

Kaiken tämän vauhdikkaan temmellyksen myötä lukija saa paljon tietoa soitinten kuningattareksi sanottujen urkujen rakentamisesta, soittamisesta historiasta.

 

Kaiken kaikkiaan ”Villit pillit” on erittäin onnistunut kirja. Suosittelen lämpimästi!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin