Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Leif Nummela: Raamatun punainen lanka

Leif Nummela

Raamatun punainen lanka

Uusi Tie (2007)

 

Kirjassaan ”Raamatun punainen lanka” -lehden päätoimittaja Leif Nummela on tehnyt lähes mahdottoman työn tiivistäessään koko Raamatun keskeisimmän sanoman runsaaseen kahteensataan sivuun.

 

Kirjan taustana ovat Leif Nummelan, Eero Junkkaalan ja Henrik Perretin seurakunnissa pitämät ”Raamatun punainen lanka” kurssit.

 

Kursseja on järjestetty vuodesta 2000 lähtien nelisenkymmentä kappaletta, joten kokemusta on ehtinyt kertyä. Tämä näkyy myönteisellä tavalla myös kirjan sisällössä. Kurssien järjestäminen jatkuu, ja kirja jopa lisännee seurakunnissa kiinnostusta niitä kohtaan.

 

Sujuvan tekstin lisäksi kirja sisältää runsaasti mielenkiintoisia taulukoita, tiivistelmiä, tietolaatikoita, koosteita ja yhteenvetoja. Kirjaa voi mainiosti suositella sekä itseopiskeluun että vaikkapa pienryhmissä käytettäväksi.

 

”Raamatun punainen lanka” on antoisaa ja hyödyllistä luettavaa sellaisenaan. Kirjaa voi tietysti käyttää myös lukemalla samalla läpi vastaavia kohtia omasta Raamatustaan. Näin opiskelu tehostuu entisestään. Kerrassaan mainio ja meille kaikille tarpeellinen kirja!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin