Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Leena Lehtinen: Toivon säteitä, Ilon hippuja, Lohdun versoja

Leena Lehtinen

Toivon säteitä

Ilon hippuja

Lohdun versoja

Päivä

 

Nämä kolme pientä kirjaa ovat kuin koruja. Leena ja Kalevi Lehtisen piti kirjoittaa yhdessä kirjasarjan toivosta, ilosta ja lohdutuksesta. Kävi kuitenkin niin, ettei hanke mahtunut Kalevi Lehtisen kiireiseen aikatauluun, ja niin sarjan kirjoittaminen jäi Leena Lehtisen huoleksi.

 

Kokonaan Kalevi Lehtinen ei kuitenkaan sarjasta päässyt eroon. Hän on kirjoittanut kaikkiin kolmeen kirjaan erinomaisen ja kirjan teemaa käsittelevän esipuheen.

 

Kokonaisuus on tyylikäs, tasapainoinen ja värikäs. Kirjasarjan upeat kuvat on ottanut Onni Terävä.  Kannessa oleva kolmikulmainen aukko, jonka läpi pilkottaa sisällä oleva kuva, viimeistelee ulkoasun.

 

Leena Lehtisen kirjoittamat lyhyet tekstit kertovat elämänkokemuksesta, luonnonrakkaudesta ja henkilökohtaisesta uskosta. Osa teksteistä rakentelee lukijalle siltoja lapsuuden muistoihin, toiset kurottavat kohti unelmia ja kolmannet etsivät yhteyttä ihmisen sisimpään. Samalla monet teksteistä kuljettavat lukijaa hienotunteisesti ja rakkaudellisesti Jeesuksen luo.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin