Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Leena Lehmuspuu: Etelänristin alla

Leena Lehmuspuu

Etelänristin alla

Myllylahti, 239 sivua

 

”Lähetystyöntekijänä oleminen on inhimillistä. On rikas arki, jota täyttää Jumalan johdatus ja apu, valo ja varjot, myös monenlaista kärsimystä ja sen näkemistä.” Näin toteaa kirjansa ”Etelänristin alla” esipuheessa Leena Lehmuspuu, joka on palvellut lähetyssairaanhoitajana Namibiassa.

 

Lähetyskentiltä kertovien kirjojen kautta me kaikki voimme olla mukana jakamassa niitä tunnelmia, iloja ja pelkoja, joiden keskellä lähetit joutuvat elämään.

 

Lähetystyö merkitsee vieraita oloja, sissisotien vaaroja, levottomuuksia, sairauksia sekä yksinäisyyttä, jota eläminen kaukana omasta kulttuurista, ystävistä ja suvusta väistämättä merkitsee. Se merkitsee myös ystävystymistä paikallisten asukkaiden kanssa ja evankeliumin sanoman leviämistä ihmiseltä ihmiselle.

 

”Etelänristin alla” on omakohtainen raportti, elämänkerta ja henkilökohtainen hengellinen todistus. Kerronta, lainaukset saaduista ja lähetetyistä kirjeistä sekä valokuvat piirtävät kuvan lähes neljän vuosikymmenen työstä. Voidaankin sanoa, että lähetyskirjan parissa lukija saa samalla vaivalla ainakin kolme eri kirjaa: Afrikkaa ja Ambomaata kuvaavan matkakirjan, raportin lähetystyön arjesta iloineen ja suruineen sekä konkreettisen todistuksen Jeesuksen lähetyskäskyn noudattamisesta, sen hinnasta sekä käskyn noudattamiseen liittyvästä siunauksesta.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

19.6.2009 klo 21:33:53
Orvokki kirjoittaa

Mieleenkiintoinen kirja,rohkeudesta sukeltaa tuntemattomaan,vaatii rohkeutta ja uskallusta mutta lukija pystyy elämään kirjoittajan arjessa,sen iloissa,suruissa ja koettelemuksissa!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin