Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lee Strobel: Tapaus Kristus

Lee Strobel

Tapaus Kristus

Aikamedia, 399 sivua

 

Oliko Jeesus todella Jumalan Poika? Kertooko Raamattu hänen elämänsä, opetuksensa, kuolemansa ja haudasta nousemisensa niin kuin asiat todella tapahtuivat? Miten luotettavia Raamatun tiedot ovat?

 

Lee Strobel’in kirja ”Tapaus Kristus” pyrkii monien muiden kirjojen lailla antamaan vastauksen tuollaisiin kysymyksiin. Siihen yhtäläisyydet muiden vastaavien kirjojen kanssa sitten päättyvätkin. Strobel lähestyy kysymystä kokeneen rikostoimittajan ja oikeudenkäynneistä vuosikausien ajan lehtijuttuja tehneen journalistin menetelmin. Oikeustieteitä opiskellut, toimittajana työskennellyt ja nykyisin Willow Creek seurakunnan pastorina toimiva kirjoittaja haastattelee asiantuntijoita, ristikuulustelee todistajia ja kokoaa pala palalta kokoon aineistoa. Lukijoiden osana on toimia tämän merkittävässä oikeudenkäynnissä valamiehinä eli ottaa kantaa siihen, miten vakuuttavia todisteet ovat.

 

Havainnollistaakseen menetelmäänsä ja erilaisten tutkinnallisten metodien merkitystä Strobel kertoo välillä todellisista oikeudenkäynneistä, joissa todisteita ja taustoja riittävästi selvittämällä on joskus saatu hyvinkin yllättäviä lopputuloksia.

 

”Tapaus Kristus” kuuluu tämän kirjallisuuden lajin mielenkiintoisimpiin. Strobel osaa kertoa asiat vauhdikkaasti ja elävästi tinkimättä silti perusteellisuudesta tai todisteiden huolellisesta ja myös kriittisestä tarkastelusta. Lukija saa kirjasta tavattomasti tärkeää tietoa ja siten rohkaisua sekä uskolleen että innolleen lukea Raamattua. Tällaista kirjaa on mukava suositella jokaiselle, joka haluaa hankkia valmiuksia vastata Raamattuun vähätellen suhtautuvien väitteisiin.

Tätä kirjaa on helppo suositella sellaisellekin, joka ei ole tottunut lukemaan kovin teologista tai puolitieteellistä tekstiä. Tämän kirjan parissa viihtyy kuin hyvän dekkarin äärellä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

5.8.2016 klo 15:25:40
Vanninen kirjoittaa

Eipä tuohon Reijon kirjoitukseen ole mitään lisättävää - allekirjoitan ja peukutan!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin