Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lea Kranz: Tuhkaa ja timantteja

Lea Kranz

Tuhkaa ja timantteja

Aikamedia, 224 sivua

 

Lea Kranzin tuorein pakinakokoelma on saanut nimen ”Tuhkaa ja timantteja”. Se käsittelee elämän koko kirjoa iloineen ja suruineen, voittoineen ja tappioineen. Niin myötä kuin vastamäessäkin kerronnassa on mukana luja luottamus Jumalan rakkauteen ja läsnäoloon. Myös usko ja rukous lomittuvat luontevasti elämäntilanteisiin, jotka Lea Kranz osaa kuvata hyvin hauskasti ja tarkalla silmällä.

 

Suotta ei ole sanottu, että parasta elämää on juuri arkinen elämä. Kun arjen kristillisyys saa sykkiä vapaasti, elämän pienetkin yksityiskohdat alkavat puhua, ajatus houkuttelee esille seuraavan ja tavanomaisista tilanteista lähtee versomaan uusia ja tuoreita näkyjä.

 

Moni on saanut huomata, että arjen aarteet hoksataan usein vasta silloin, kun ne vat vaarassa tai jo menetetty. Katse kääntyy tähyämään menneeseen ja ajatus lukkiutuu siihen, mitä ei voi enää muuttaa.

 

Lea Kranz haluaa ravistella meitä näkemään jopa tuollaisissakin tilanteissa ja kaiken tuhkankin keskellä aitoja timantteja.  Tarkoitus ei ole, että me juutumme eiliseen tai säikkyisimme huomista.  Jumalaan luottaessamme me saamme elää vapaina tätä hetkeä tässä ja juuri nyt.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin